Als er iets is waar ik blij van word, dan zijn het wel verse bloemen in huis! Het liefste natuurlijk wanneer ze als verrassing zijn meegenomen door mijn lieve vent. Maar aangezien dit helaas nog niet wekelijks het geval is (ja, dit is een stille hint ;)), heb ik zelf alvast wat favoriete adresjes ontdekt! Fijne plekjes met mooie bloemen, enthousiaste eigenaren en altijd een goede service. Allemaal ingrediënten om een nieuwe Haagse schat te worden. Welke zaak is jouw favoriet en moet absoluut door ons benaderd worden om mee te doen met de Haagse schatten cadeaubon? Uiteraard zijn andere suggesties ook meer dan welkom, maar hier mijn top 3!

#1 De Boskabouter
Voor bewoners uit de Vruchtenbuurt is deze bloemenkiosk zeker geen onbekende. Het kleine stalletje op de hoek van de Appelstraat en de Thorbeckelaan is een begrip. Paul Doeve en zijn team hebben zichtbaar liefde voor het vak. Je kan er terecht voor de mooiste boeketten, balkonplanten, volledig opgemaakte vazen, bloemstukken en rouw- en bruidswerk. Iedere klant wordt er op het gemak en met evenveel zorg en aandacht geholpen! (dus zorg er wel voor dat je geen haast hebt ;))

#2 Bloemenwinkel De Iris
Deze bloemenwinkel herken je aan de vrolijke eendjes die je langs de trambaan op de Laan van Meerdervoort ziet staan. Iris bloemen is niet zomaar een bloemist. Je vindt er de mooiste bloemen, vaak net even anders dan anders! Ik kom er graag om losse bloemen te kopen, die ik zelf verdeel over de verschillende vazen in mijn huis. Ook voor een cadeau slaag ik hier altijd. Want naast bloemen verkopen ze super veel andere leuke sfeermakers voor in huis.

#3 Nederlof bloemen en planten
De bloemen die altijd het langste mooi blijven, zijn die van Nederlof bloemen en planten. Een kleine bloemenkiosk in de buurt van het Haga ziekenhuis Leyweg. Vroeger woonde ik er om de hoek, maar nu rijd ik er graag een stukje voor om. Het personeel is altijd even vriendelijk, adviseren als de beste en hebben dus altijd super verse bloemen in hun kraam. Een ritje naar de bloemenveiling is voor hen dan ook dagelijkse kost!

Uiteraard zijn er nog veel meer fijne bloemenzaakjes te vinden in ‘t Haagse. Of wat denk je van de wekelijkse gezellige bloemen- en plantenmarkt rondom de grote kerk op zaterdag? Wij zijn erg benieuwd naar jouw favoriet! Wie mag absoluut niet ontbreken tussen onze Haagse schatten?