Na dit heerlijk zonnige weekend zou je haast vergeten dat de herfst al is aangebroken. Deze week hebben de basisscholen alweer herfstvakantie! En dat betekent super veel leuke activiteiten in de stad om de kinders lekker te vermaken. Om van deze week iets onvergetelijks te maken, zetten we onze vijf favoriete herfstvakantietips voor je op een rij!

#1 De betovering
De betovering is hét grote kindercultuurfestival van Den Haag. Kinderen van 2 t/m 12 jaar laten zich tijdens dit festival verrassen door een programma vol toneel, dans, muziek, beeldende kunst, films, workshops en nog veel meer. De voorstellingen en workshops vind je in de grote theaters, wijktheaters, musea, bibliotheken en op straat. Theater aan het Spui is de centrale plek tijdens dit festival maar wij raden jullie aan juist wat onbekendere plekken zoals Theater Dakota, het Zuiderstrandtheater en De Nieuwe Regentes te bezoeken. Het hele programma vind je op debetovering.nl

#2 Binck vakantieplan
Moet je zelf keihard werken of wil je gewoon een lekker dagje voor jezelf, dan is het BINCK vakantieplan dé oplossing. Breng je kind(eren) een dagje naar BINK36 waar een heel spannende mix van workshops voor ze klaar staan. Van DJ-en tot theaterlessen, en van cross fit training tot gewoon lekker knutselen. Heerlijk toch?! Kijk voor het hele programma op binckvakantieplan.nl

#3 Avonturia
Zijn jouw kinderen ook zo weg van dieren? Dan is een bezoekje aan Avonturia – ook wel bekend als de Vogelkelder – een echte aanrader. Naast super veel bijzondere dieren in de winkel zoals flamingo’s, vogelspinnen, konijntjes, schildpadden en heel veel reptielen, kan je ook op ontdekkingstocht door de grotten van Avonturia. Hier sta je oog in oog met stokstaartjes en vleermuizen, klauter je in bomen en kan je een heuse expeditie. Speciaal tijdens deze herfstvakantie is het uilenballen uitpluizen. Durven jouw kids het aan?

#4 Planet Jump
Helaas staan er deze week ook weer flinke regenbuien op het programma. Niet getreurd! Op de druilerige dagen is Planet Jump echt een bezoekje waard. Leuk feitje: Planet Jump is een oude karakteristieke kerk die is omgebouwd tot een indrukwekkend trampolinepark. Er staan wel 32 trampolines en een meter lange jumpbaan. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven, terwijl jij geniet van een lekkere kop koffie. Succes gegarandeerd als je het ons vraagt!

#5 Landgoed Ockenburgh
Natuurlijk hoef je niet altijd geld uit te geven om je kind(eren) een heerlijke dag te bezorgen in de herfstvakantie. Wat denk je van een lekkere boswandeling door het prachtige landgoed Ockenburgh. Zoek er kastanjes, de mooiste herfstbladeren of laat ze klauteren in het speeltuintje. Neem je eigen picknickmand mee en plof neer op een van de bankjes in het park. Opwarmen kan natuurlijk ook bij Haagse schat Ock. Wil je toch nog iets extra’s aan je dag toevoegen? Sluit dan de week op zondag af met een kindergolfles bij Golfclub Ockenburgh. Een unieke ervaring, begeleid door echte golf pro’s.

Natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen deze week, dus laat ons vooral weten waar jij met de kinderen uithangt!