Ik schat in dat ik niet de enige ben die heel goed aan deze heerlijk lange zomer kan wennen! Buiten leven, buiten eten én naar buiten om nieuwe zaakjes te ontdekken! Wat wil een mens nog meer? Ik neem je in deze blog dan ook mee langs 5 hele fijne lunchspots verspreid door Den Haag. Allemaal met een eigen concept, allemaal met een heerlijk terras(je). Waar plof jij deze week neer met een verkoelend drankje en lekker hapje? 

Martes
We starten deze lunchroute in het centrum. Het terras van Martes aan de Hooikade is hier een waar pareltje. Als vanzelf kom je er heerlijk in die welbekende ‘vakantievibe’. De voorbij varende bootjes maken het idyllische plaatje compleet. Een ongedwongen sfeer, persoonlijke aandacht en de lekkerste huisgemaakte (lunch)gerechten. Op donderdag blijf je natuurlijk lekker hangen voor het wekelijkse met liefde bereidde 2-gangen menu.

Op de Hoek 
Midden in de Vruchtenbuurt vind je op de hoek van de Appelstraat en de Vlierboomstraat een lunchroom met de zeer toepasselijke naam: Op de Hoek. Het toch al fijne terras biedt dit seizoen nog meer ruimte voor een zonnige lunchdate. Geniet er in de robuuste steigerhouten meubelen (gevuld met felgekleurde kussens) van de lekkerste broodjes en homemade taartjes. Enne de kids kunnen lekker spelen in de speeltuin aan de overkant. Goede combi toch?

Lot
Lunchroom Lot aan de Thomsonlaan is een mega kindvriendelijke lunchroom met fijne binnentuin achter het pandje. Soms een oase van rust en een heerlijke plek om te werken. Soms ook een gezellige, maar ietwat chaotische bedoeling met een boel enthousiaste koters. Maar altijd de heerlijkste verse sapjes en broodjes en heel vriendelijke bediening!

LET OP: onze vrienden van Lot houden t/m 20 augustus even een zomer break!

Sam Sam
Aan het statige Noordeinde vind je sinds iets meer dan een jaar lunchroom Sam Sam. Een mini terrasje voor de deur, de lekkerste sandwiches per helft te bestellen (doei keuzestress!), goede bakkies (ook to go) en verse sapjes. Een prima break tijdens het (window)shoppen in deze mooie Haagse straat als je het mij vraagt. En wil je een keer vroeg uit de veren? Probeer dan zeker ook eens een ontbijtje hier, mmm!

Ock
Voor onze trouwe volgers zal deze laatste niet direct een verrassing zijn, we zijn nu eenmaal dol op Brasserie Ock én het enorme terras inclusief grasveld vol picknicktafels. Hier geen fancy menukaart of hip concept, wél een goede service, lekkere happen en heerlijk vertoeven in de natuur! En met die tropische temperaturen is het bos natuurlijk sowieso een fijne plek. Wist je trouwens al dat er iedere zondagmiddag live muziek is?

Laat je me weten op welk terras jij het liefste vertoeft?! Enne: ben je in het blije bezit van onze Haagse schatten cadeaubon? Die kun je natúúrlijk bij al deze 5 pareltjes inwisselen. Bon appetit!