Het is bijna Koningsdag. En om ervoor te zorgen dat jij door de bomen het bos blijft zien nu de vrijmarkten en evenementen je om de oren vliegen, zetten wij de 5 niet – te – missen – evenementen voor jou op een rijtje. Scheelt je een boel uitzoekwerk als je zaterdagochtend, ietwat brak na een iets te gezellige Koningsnacht, je plannen gaat maken. Oranjekoorts in 3, 2, 1….

De Boekhorststraat leeft!
Midden in het centrum, maar door velen nog steeds onontdekt: de Boekhorststraat. En da’s zonde. Daarom op Koningsdag een nieuwe kans deze bruisende straat te ontdekken. Voor de vroege vogels en shopliefhebbers onder ons tippen wij de Giga Vintage Sale van de Zusjes Vintage Boetiek. Natuurlijk struin je, je bent er nu toch, ook even langs alle andere kraampjes in deze straat vol creatievelingen. En dat shoppen dorstig maakt, hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen. Gelukkig is ook bierspeciaalzaak Dorst van de partij deze middag en heb je daar de keuze uit maar liefst 350 (!) verschillende biertjes. Cheers!  

Walhalla voor kids in de Reinkenstraat
De toch al gezellige Reinkenstraat wordt met Koningsdag traditiegetrouw omgetoverd tot één groot oranjefeest waar de kids het voornamelijk voor het zeggen hebben. Die verkopen daar op de vrijmark hun oude spulletjes, springen er op los op het springkussen of doen mee aan één van de andere toffe kinderactiviteiten. Maar goed nieuws voor de meekomende papa’s en mama’s: genoeg leuke tentjes voor een bakkie of een biertje in deze fijne straat.  

Struinen over De Fred
Tja, het blijft toch één van mijn favoriete ‘places to go’ tijdens Koningsdag: De Fred. Je struikelt er over de kleedjes van de vrijmarkt, er is een grote kans op filevorming tijdens het struinen en voor de echt unieke vondsten moet je je wekker ook nog een rete vroeg zetten. Maar dan heb je ook wat! Het echte Oranje gevoel. En vind je 7.00 uur ‘s morgens nét iets te enthousiast? De live muziek, de lekkerste hapjes en drankjes en een boel gezelligheid vind je ook later op de dag gewoon nog terug hier.

Kindervrijmarkt in het Zeeheldenkwartier
Ook het Prins Hendrikplein kleurt oranje en wordt the place to be voor iedereen met kids. Naast de traditionele vrijmarkt, hier ook een boel sportieve activiteiten. Word jij de nieuwste Jeu de Boules kampioen, of is een partijtje volleybal meer iets voor jou? Enne: aan alle papa’s en mama’s dus ook hier de oproep de zolder of kelder even op te ruimen! Bijkomen daarvan kan trouwens op één van de fijne terrassen aan het Prins Hendrikplein of in de Prins Hendrikstraat. De keuze is reuze!

Schatzoeken op de Thomsonlaan
Nog zo’n Haags begrip tijdens Koningsdag: de vrijmarkt op de Thomsonlaan en de Fahrenheitstraat. En ook hier geldt: voor de echte schatten schijn je vroeg uit de veren te moeten. Doe jij het liever wat rustiger aan, dan is deze vrijmarkt nog steeds een aanrader. Een vrijmarkt zoals een vrijmarkt moet zijn. Lekker sfeertje, ietwat kneuterig, fijn buurtje. En loop vooral ook even binnen bij onze schatten van Pepita d’Oro en Lot.

Proost, op Willem!