Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij leidt dit donkere weer tot ernstige borrelbehoeftes. Openhaardje, goede rode wijn, knusse tentjes, fijn gezelschap. Dat laatste heb je natuurlijk alleen zelf in de hand, maar de ingrediënten voor heerlijk herfstige borrels bij bijzondere locaties geef ik je bij deze op een presenteerblaadje. Waar komen we jou tegen tijdens deze donkere dagen?

#1 BITES & STORIES
Ik start meteen met een wel heel bijzondere: de wine & dine tour van Bites & Stories, één van onze eerste Haagse schatten. Eigenaresse Kerensa is net als wij dol op wijn èn op Den Haag. En dat resulteerde in het toffe concept van deze tour. Terwijl je al wandelend bijzondere verhalen hoort over Den Haag, bezoek je ondertussen 4 fijne wijnbarretjes en restaurants waar heerlijke wijnen en bijpassende gerechtjes geserveerd worden. De passievolle ondernemers vertellen over hun zaak, jij proeft, geniet en gaat met een vol buikje en tips voor nog meer wine and dine opties tevreden weer naar huis. Beloofd!

#2 DE KADE
Bij De Kade aan de Avenue Culinaire kun je niet alleen heerlijk eten, nee het is ook een ideale borrelplek. Plof er op de bovenverdieping neer in de lounge, een knusse ruimte die aandoet als huiskamer. Een heerlijke plek om je zondagmiddag door te brengen! Bestel één van de heerlijke wijnen, een feestelijke cocktail, de lekkerste Spaanse hammetjes. En heb je daarna geen zin meer om te koken? Blijf dan vooral hangen voor de befaamde: ‘Beer, Burgers en Fries’ avond. Iedere zondag voor een tientje. Prima deal als je het mij vraagt!

# 3 BRASSERIE OCK
Onze trouwe lezers kunnen er bijna niet meer omheen, maar Brasserie Ock blijft toch echt 1 van onze favorieten. Na een uitwaaisessie op het strand óf een boswandeling door Landgoed Ockenburgh is het altijd fijn vertoeven bij Ock. En dat wijntje met bitterballen smaakt extra lekker na die frisse buitenlucht. Ongedwongen, kindvriendelijk, voor alle leeftijden en lekker in de natuur.

#4 ALOHA SURF
Alle 365 dagen van het jaar geopend en welk seizoen het ook is, bij Aloha Surf in Scheveningen is het altijd goed vertoeven. Bij Aloha valt er namelijk altijd wel iets te beleven: een tof evenementje, kids kampen of surflessen voor ouders en kinderen. Aloha bruist én heeft ook nog eens een heel goede keuken, lekkere wijnen en biertjes. Een fijne dynamische plek om te genieten van je borrel dus. Oh enne: zondag de 26e vieren ze er Sinterklaas!

#5 EEF
Het kan je haast niet ontgaan zijn, we hebben een nieuwe aanwinst in de Weimarstraat (hoekje van Bylandstraat): Eef! En daar kun je dus niet alleen terecht voor echt goede bakkies koffie, maar ook voor een goed glas wijn of een lokaal Eiber biertje. Oh en waar ik ook heel blij van word: de bordspellen liggen er voor je klaar. Let wel even op: Eef sluit alle dagen om 18.00 uur. Maar ach een beter excuus om je borrel op tijd te starten is er toch niet?

Proost, op een heerlijke herfst!