De temperatuur stijgt weer, de laatste schooldagen worden afgeteld en de plannen voor vakanties en uitjes worden volop gemaakt. Maar wist je eigenlijk dat er dichtbij huis ook een boel super leuke activiteiten te doen zijn die ontspannen zijn voor jou, maar zeker ook voor je kids? Wij zetten de 5 leukste kindvriendelijke Haagse schatten tips, in willekeurige volgorde, voor je op een rij:

#1 Kasserie OCK
Midden in landgoed Ockenburg tussen een boel groen, ligt Kasserie Ock. Een plek waar je na een heerlijke boswandeling of fietstochtje neerploft op het ruime kindvriendelijke terras. Een plek die voor kinderen een waar paradijs is: lekker rondrennen over het grasveld, zandkastelen bouwen in de zandbak, of een gat in de lucht springen op de enorme trampoline, aan ruimte geen gebrek! Terwijl de kids zich uitstekend vermaken en lekker aan het ravotten zijn, zit jij ontspannen op het terras te genieten van een bakkie of wijntje. Natuurlijk is er ook limonade voor de kleintjes. Ideale combi toch?

#2 Pluk!
Vlakbij Kasserie Ock vind je nog zo’n fijne plek: kinderboerderij Pluk! En nee da’s niet zomaar een kinderboerderij. Het is er eentje met bloemen-, groente- en fruitpluktuinen, een superfijne lunchroom, een educatief heempark en een heleboel (aaibare) dieren. Je kunt er makkelijk een paar uurtjes rondbrengen en de kids komen geheid ogen tekort! Een superleuke activiteit, die ook nog eens (en da’s ook best fijn) helemaal gratis is. En o, ja ze organiseren ook regelmatig leuke activiteiten en evenementjes, dus houd de site goed in de gaten.

#3 Strandpaviljoen Zuid
Het kan jullie inmiddels haast niet meer ontgaan zijn, wij zijn dol op Strandpaviljoen Zuid. Op de sfeer, het (h)eerlijke eten, de fijne mensen. En misschien dat dat er voor zorgt dat Zuid ook enorm geliefd is bij mensen met kinderen. De kids die lekker spelen in het zand, terwijl jij vanaf het terras toe kunt kijken of natuurlijk gewoon met ze mee speelt! Als je geluk hebt, spot je tijdens je fietstochtje naar Zuid ook nog een paar Schotse Hooglanders. Echt, je hoeft niet ver van huis te zijn, om je te voelen als op vakantie. Hun slogan luidt niet voor niets: Oost, West, Zuid, best.

#4 Evelyne Photography
Natuurlijk neem je zelf bijna dagelijks de leukste kiekjes van je kinderen. Maar heb je ze weleens professioneel op de gevoelige plaat laten vastleggen? Misschien is deze zomervakantie hier wel een heel mooi moment voor. Als cadeau voor jezelf, of voor iemand anders. Bij Evelyne weet je zeker dat de kinderen en ouders direct op hun gemak zijn en het resultaat nóg mooier is dan verwacht. En natuurlijk is de zomer uitermate geschikt voor een shoot op een mooie buitenlocatie! Informeer eens naar de mogelijkheden. Aanrader!

#5 Betoeterd
Is jouw koter deze zomer jarig? Denk dan eens aan een kinderfeestje dat geheel verzorgd wordt door de twee enthousiaste zussen van Betoeterd. De één is theaterdocent, de ander een ware creatieveling. Theater en creativiteit staan dan ook centraal tijdens de (thema)feestjes van deze dames. En weet je wat het leuke is? De theaterfeestjes worden afgesloten met een korte voorstelling voor de ouders van de kinderen.

Ben jij trotse bezitter van een Haagse schatten cadeaubon? Die kun je bij Kasserie Ock, Strandpaviljoen Zuid, Evelyne Photography èn Betoeterd inleveren.

Wij wensen jullie alvast een heerlijke zomervakantie!