Picture this: zwoele zomeravond, neerploffen in een zitzak of strandstoel, lekker hapje en drankje bij de hand en dan heel ontspannen genieten van een gave film in de buitenlucht. Dat is de buitenbios. En die is behoorlijk hot op het moment! Zomaar popt er ergens een groot scherm tevoorschijn om jou een unieke avond te bezorgen. Op het strand, in een stadstuin of andere bijzondere plek in Den Haag. Klinkt goed nietwaar?! Om zo’n toffe avond niet te missen zetten we de allerleukste outdoor filmavondjes van Indigo, Hart Beach, Theater Dakota, Humanity House en het Nutshuis voor jou op een rij!

Indigo strandbios | 26 juli

Eerst genieten van een lekkere stranddag met ondergaande zon en dan neerploffen voor een filmavondje met de klassieker ‘Fear and Loathing Las Vegas’. De film start na zonsondergang rond 22:00 uur. Tip: Kom eerder, bestel de ‘Johnny Depp Burger’ of ‘Benicio del Toro Nachos’ en verzeker jezelf van een top plek!

Open Air Bios Hart Beach | 26, 27 en 28 juli

Dit jaar strijkt voor het eerst in ons land het Noord Zuid Surf Film Festival neer. Een festival met exclusieve tentoonstellingen, feestjes met unieke special guests en natuurlijk een reeks lekkere surffilms. De films draaien in de Open Air Bioscoop van onze Haagse schat Hart Beach. Met op de eerste avond van het festival om 21:30 de première van de langverwachte surf film Andy Irons – Kissed by god, Vrijdag de première van Rail road en de indrukwekkende documentaire Biarritz surf gang. Zaterdagavond zak jij in een van de ligstoeltjes bij Hart Beach voor de Nederlandse première van Endless winter II, een film over over de ultieme roadtrip door het mooie Europa.

Buitenbios Theater Dakota | 27 en 28 juli

Het plein van Theater Dakota is deze zomer omgetoverd tot een waar stadsstrand! En wat is er nou leuker dan op deze gave plek een buitenbios te creëren. Zo gezegd, zo gedaan! Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli kan je op het strand bij Theater Dakota genieten van films (gekozen door de buurt) op een mega scherm. Overdag draaien er leuke familiefilms en in de avond staan de 16+ films op het programma. Ook is er een lekker hapje vooraf. Want een festival zonder heerlijk eten kan natuurlijk niet! Fijn detail: Deze buitenbios is ook nog eens helemaal gratis. Dus zorg dat je op tijd bent voor een plekje en neem wel even je eigen stoel mee.

Bios in de Buitenlucht Humanity House | Vanaf 2 augustus, vijf weken lang

Vanaf donderdag 2 augustus kun je vijf weken lang genieten van spraakmakende, intrigerende en ontroerende documentaires op het buitenterras van het Humanity House. Vergeet die warme filmzaal en kom lekker naar de bios in de buitenlucht. En zoals je van het Humanity House mag verwachten, gaan de films allemaal over mensen uit allerlei verschillende windstreken die jou op een unieke manier een kijkje geven in hun wereld. Aanrader dus!

Open Air Film Festival in de Nutstuin | Zaterdag 4, 11, 18, 25 augustus

Ook een van onze favoriete plekjes in Den Haag tovert zich deze zomer weer om tot openluchtbioscoop. De Nutstuin, een oase van rust, middenin de drukke stad. Voor vier zaterdagen in augustus heeft Haagse schat Het Nutshuis een serie bijzondere films geselecteerd die de relatie tussen de mens als individu en de wereld als geheel laten zien. Het Nutshuis Open Air Film Festival is een feest voor alle zintuigen – óók de smaak. Want onze andere Haagse schat Juni Café in de Nutstuin serveert tijdens deze avonden de heerlijkste gerechten én vertelt ook de verhalen achter de duurzame maaltijden. Nieuwsgierig geworden? Houd dan zeker onze website, Facebook en Instagram in de gaten. Er staat een toffe winactie gepland voor aankomende maandag!