Nu de Sint weer op zijn stoomboot naar Spanje is gestapt, is het de hoogste tijd om af te tellen naar de kerstdagen. Want kerst is dichterbij dan je denkt. Nog maar 18 dagen en dan is het zover. De hoogste tijd dus om lekker in de kerstsferen te komen. Knapperende vuurtjes, overal lampjes, heerlijk warme glühwein, Mariah Carey over de speakers en de geur van verse dennentakken. Wie nog dacht dat je voor een echt goede kerstmarkt uren in een bus naar Duitsland moet zitten, die heeft het mooi mis! Want de allerleukste kerstmarkten vind je dichterbij dan je denkt. Dit zijn wat ons betreft de 6 niet-te-missen kerstmarkten van Den Haag. En neem vooral je Haagse schatten cadeaubon mee als je die hebt, want op meerdere plekken zullen de Haagse schatten je verrassen! 

#1 Winters Emma’s Hof – 10 december
Op een heel bijzonder plekje in Den Haag kan je een wel heel bijzondere kerstmarkt bezoeken. De homemade kerstmarkt in stadstuin Emma’s Hof. Je koopt er de lekkerste en leukste spullen, allemaal handgemaakt door creatieve buurtbewoners. Van overheerlijke chutneys tot de mooiste kerstballen. En voor de kinderen is er de afgelopen weken hard aan een toffe poppenkast voor een voorstelling die je niet mag missen. Geniet van de winterse sferen tijdens deze unieke homemade kerstmarkt in het knusse Emma’s Hof!

#2 Christmas market Reinkenstraat – 10 december
Wie de kerstman altijd al eens in levende lijve heeft willen ontmoeten, is op de kerstmarkt in de Reinkenstraat aan het juiste adres. Naast een vrolijke Santa is er nog veel meer te beleven. Wat denk je van een levende kerststal, een mooi kerstkoor, overal prachtige lichtjes en de welbekende draaimolen die overuren maakt. En natuurlijk kan je er ook shoppen. Scoor er je (foute) kersttrui, kerstcadeautjes en smul van de lekkere hapjes. Wil je de dag extra goed afsluiten? Reserveer dan een tafeltje bij Haagse schat Braadstaal! Wedden dat jouw eerste kerstbeleving niet meer stuk kan?

#3 Zeeheldenkerst – 16 december
Een markt zoals je die van de ondernemers uit het Zeeheldenkwartier gewend bent, maar dan eentje die een maximaal kerstgevoel bij je naar boven brengt. Meer dan 45 kramen vol met kerstspulletjes, mooie duurzame items en een heleboel lekker eten! Niet te missen zijn de kraampjes van onze Haagse schatten uit het Zeeheldenkwartier. Shop je leukste items bij Bar en Zo of bij Normal gets you Nowhere. En om het kerstgevoel compleet te maken draai je nog wat pirouettes op de schaatsbaan die ze speciaal voor deze dag hebben opgebouwd. Wat je nog meer kan verwachten? Gluhwein, poffertjes, midgetsjoelen, lekkere deuntjes, schminken voor de kindjes en natuurlijk mag er uitbundig gekust worden onder de reuze misletoe!

#4 Wintermarkt Urban Farmers – 16 december
De meest unieke locatie voor een kerstmarkt, is toch wel die bij Haagse schat Urban Farmers. Hoog en droog op het dak bij deze bijzondere stadsboerderij. Snuffel langs de stands van Haagse ondernemers voor de meest duurzame en lokale cadeautjes, terwijl de kindjes met elkaar de kerstboom kunnen versieren. Ook geniet je er van lekker eten, relaxte live muziek en krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. En dat, zo kunnen we uit eigen ervaring vertellen, is een echte aanrader!

#5 Kerstmarkt Ockenburgh – 16 december
Het sfeervolle Landgoed Ockenburgh wordt ook tijdens deze donkere dagen weer omgetoverd tot een sprookjesachtige plek vol met lichtjes en een gezellige kerstmarkt. Struin langs de verschillende kraampjes om al je cadeautjes voor de kerst bij elkaar te verzamelen en plof na het shoppen lekker neer bij Haagse schat Brasserie Ock voor de winterse daghap. Vergeet niet vooraf een plekje te reserveren, want het belooft weer een gezellige drukke dag te worden! Ook leuk om mee te maken: de avond voor de kerstmarkt steekt een bekende Hagenaar tijdens lichtjesavond traditiegetrouw de kerstboom aan.

#6 Dickens Winter Market Hofkwartier – 17 december
Deze kerstmarkt is de wintereditie van de welbekende homemade market. Een super sfeervolle kerstmarkt geheel in Dickens Stijl. Naast het struinen langs de vele kraampjes voor dat ene kerstcadeau, waan je jezelf helemaal in de tijd van Dickens. Vuurkorven, oud Hollandse ambachten, spelletjes en ruim 80 figuren uit Charles Dickens’ A Christmas Carol. Een heerlijk sprookjesachtig sfeertje! En als je dan toch in het gezellige Hofkwartier bent, stap dan zeker even binnen bij Haagse schat Hug the tea. Deze zussen zorgen ervoor dat je weer helemaal bij komt met een verfrissende Matcha thee!