Soms ontdek je van die plekjes, dan weet je gewoon dat het niet bij een eenmalig bezoek gaat blijven! Zo had ik dat ook tijdens mijn eerste etentje bij Braadstaal. Een super fijn zaakje in de Reinkenstraat waar alles klopt. Het eten is waanzinnig lekker, supervriendelijk personeel, toffe inrichting en ook achter dit restaurant van gepassioneerde ondernemer Bas zit weer een mooi verhaal. 

Bij binnenkomst word ik gelijk positief verrast. Een mooie industriële inrichting en toch de sfeer van een huiskamer. Een huiskamer die trouwens veel groter is dan je in eerste instantie denkt als je voor de deur staat. Mijn ogen vallen op de eyecatcher in de keuken: een knalrode rotisserie afkomstig uit Parijs. En alleen het ophalen daarvan was al een heus avontuur. Met een busje door de drukke straten van Parijs, in de hoop dat de – in het Frans gemaakte – afspraak door zou gaan. En ja hoor.. het belangrijkste item van Braadstaal was een feit.

Zoals ik al zei, ook achter dit restaurant en deze ondernemer zit dus een mooi verhaal. Het hele pand is door eigenaar Bas (horecaondernemer in hart en nieren) zelf onder handen genomen, waarbij hij de typische Haagse bouw en de ‘en suite’ in ere heeft gehouden. En ook tijdens de verbouwing vielen de dingen op z’n plek. Zo kwamen ze al snel in contact met de buurman van schuin tegenover, die tafels ontwerpt van draadstaal. Geen wonder dus dat het hele interieur inmiddels is ontworpen door deze buurman Luuk van Vliet. En dat past weer perfect bij het concept. Zoveel mogelijk lokaal en puur, net als de producten in de keuken.

Oké, het vlees komt dan misschien van iets verder, van de Rungis in Parijs (dé grootste versmarkt van Europa). Maar de paté komt van de slager op de Goudsbloemlaan, het brood van Victor Driessen en de kaasjes op de kaasplank natuurlijk van Ed Boele. Over het eten kan ik dus kort zijn: goede kwaliteit, alles huisgemaakt en perfect bereid. Je smult er van een heerlijk kippetje uit de rotisserie en de BBQ liefhebber geniet er van een lekkere bavette uit de Big Green Egg. Ook staan er gestoofde varkenswang en een goede burger op het menu. De bijgerechten zijn om je vingers bij af te likken. Linzen met huisgemaakte pesto, haricot verts met sojadressing of een lekkere maiskolf en krieltjes, uiteraard van de BBQ en uit de rotisserie. Een mooi behapbaar concept als je het mij vraagt! En aan de muziekliefhebber is gedacht. Tegenwoordig staan er geregeld de gezelligste jazz-avonden op het programma.

Ik ben fan, zoals je leest! En als ik jou ook warm heb gemaakt voor een lekker avondje bij deze Haagse schat, vergeet dan vooral je Haagse schatten cadeaubon niet me te nemen als je die hebt. Dit plekje kan je vanaf nu namelijk ook met onze bon ontdekken!

Bon appétit!

p.s. Door mijn zwangerschap moest ik die overheerlijke bavette aan mijn neus voorbij laten gaan. Maar weet je wat het leuke is, ben je hier als zwangere vrouw een keer gaan eten, dan mag je als de kleine beeb geboren is eenmalig een lekker stukje rood vlees afhalen. Nou, je kan wel raden wat ik de eerste avond met ons nieuwe gezinslid thuis eet 😉

Braadstaal

Reinkenstraat 105
2517 CT Den Haag
Website