Men neme twee enthousiaste jonge meiden, een opleiding fotografie en een gedeelde passie voor eten. Het resultaat? Keukenverhalen! Een typisch gevalletje van een ultieme Haagse schat. Met dit toffe concept toveren Amber en Barbara bijzondere locaties om tot fijne aanschuifdiners, met heerlijke gerechten uit maandelijks wisselende keukens. Lees snel het mooie verhaal achter Keukenverhalen!

Bijzondere ontmoetingen, dat is waar het allemaal mee begon. Amber en Barbara gingen door hun fotografieopleiding gewapend met camera op pad om bijzondere verhalen op te halen en met hun fotografie door te vertellen. Toen was hun camera het middel om mensen te ontmoeten. Inmiddels is dat veranderd naar eten. Door samen te koken, duiken ze in nieuwe werelden, ontdekken ze nieuwe mensen en horen ze de mooiste verhalen. Ze willen jou meenemen op deze ontdekkingstocht. Ze laten zich inspireren en meenemen naar de keukens van chefs uit wisselende landen om deze gerechten vervolgens zelf voor jou te bereiden.

Eén donderdag in de maand toveren ze de prachtige Bookstor aan het Noordeinde om van woonkamer tot eetkamer om hun opgedane kookkunsten met jou te delen. Je schuift samen met zo’n twintig andere mensen aan een mooie lange tafel tussen de oude kasten vol boeken. Een ongedwongen setting en een hele relaxte sfeer! Ze nemen je mee op hun avontuur en laten je gerechten en verhalen met elkaar delen. Wij mochten mee op hun culinaire reis naar Mexico, en geloof mij, dat was een waar Mexicaans feestje!

Naast een flinke voorbereiding en het koken tijdens deze bijzondere avondjes zitten de meiden niet stil. Ze verzamelen de verhalen, bundelen de recepten en maken de mooiste foto’s om er uiteindelijk een bijzonder kookboek van te kunnen maken. Daarnaast bakken ze ook nog de bananenbroden, hartige cakes en brownies (met koffie van Bookstor!) voor de Bookstor. Oh ja… en je kunt ze vragen om bij jou thuis te komen koken voor een groep vrienden of je familie. Hoe leuk is dat!

Nieuwsgierig geworden naar Keukenverhalen? Kijk op hun website of social media kanalen wanneer het eerstvolgende diner staat gepland en mail naar keukenverhalen@gmail.com om een plekje te reserveren. Let wel op: de aanmeldingen gaan hard en vol = vol!