Moeders met jonge kinderen opgelet: Achtung! Baby is vanaf vandaag een officiële Haagse schat! En daar zijn we reuze blij mee. Als je deze fijne winkel al kent, dan hoef ik jou natuurlijk niks meer uit te leggen. Je ziet de rekken vol mooie merkkleertjes met een minstens net zo mooi prijsje waarschijnlijk al voor je. Voor alle andere lezers: maak kennis met een super leuke tweedehands kinderkledingwinkel in het altijd fijne Zeeheldenkwartier! Let op: het lezen van deze blog en het betreden van Achtung! Baby kan extreme vormen van hebberigheid opwekken!

Wat ooit begon als een pop-up winkeltje op de Thomsonlaan, is nu uitgegroeid tot één van de leukste (tweedehands)kinderkledingwinkels van Den Haag. Gerund door de enthousiaste eigenaresse Ninke Bartoo en nu dus permanent gevestigd in het gezellige Zeeheldenkwartier (Jeej!). Zodra je de winkel binnenstapt zie je rekken vol met mooie merkkleding tot maat 152. De kleding wordt streng geselecteerd en uiteraard is alles schoon gewassen en gestoomd. Niets mufs of stoffigs aan! Ben je toch niet zo van de tweedehands items? Dan hebben ze ook nog een mooie collectie van nieuwe kleding en kinderspulletjes. Van hippe verschoonmatjes en houten speelgoed tot gebreide knuffels en vrolijke haarspeldjes. Alles handgemaakt en veelal door Haagse ondernemers. Kijk, daar worden wij blij van!

Tweede leven

Naast de leukste items scoren, kan je ook zelf mooie merkkleding brengen. Hoe dat werkt, heb ik met veel plezier zelf voor je getest. Het is heel simpel: je maakt een afspraak met Ninke, neemt de schoon gewassen kleertjes mee, en zij doet een strenge selectie. Vervolgens stoomt ze de kleding, labelt ze de items met een mooi prijsje en dan gaan ze de winkel in. In de periode dat ze in de winkel hangen kan jij online zien wat er al is verkocht. Daar krijg jij 40% van de verkoopprijs van. Super leuk! En lekker duurzaam. Aan het eind van de rit kan je de kleding die niet verkocht is ophalen of daar laten, zodat ze naar het goede doel (de kasten van Stichting Lotje) worden gebracht.

Knappe koppies

En er is meer! Want naast shoppen, kan je bij Achtung! Baby ook terecht voor lekkere frisse koppen. Achter in de winkel knipt Gaby dames (en heren) in een sfeervolle salon. En elke woensdagmiddag brengt Andy De fietsende kinderkapper een bezoekje aan de winkel. Kan jij lekker rondneuzen, terwijl je kleine wordt voorzien van een nieuwe coupe. Een ideale combi als je het mij vraagt!

Achtung! Baby

Prins hendrikstraat 97
2518 HM Den Haag
Website