‘Over smaak valt niet te twisten’ of nog zo eentje: ‘voor ieder wat wils’. Ietwat clichématig, maar hé we kunnen moeilijk ontkennen dat we het hier mee oneens zijn!

Juist om die reden doen wij ons best om je zoveel mogelijk verschillende fijne plekjes in Den Haag te laten ontdekken. Zo ook in de vruchtenbuurt. Wat niet geheel toevallig mijn eigen buurtje is. Een heerlijke plek om te wonen: dichtbij stad, dichtbij strand, goede sfeer. Toch bleef de buurt op één belangrijk punt in gebreken. Er was in geen velden of wegen een koffiezaakje, of lunchtentje te bekennen. Gelukkig was dit meer mensen opgevallen en zo ontpopten zich binnen korte tijd twee aanwinsten voor de wijk. Op de hoek van Appelstraat vestigde zich Appels en Peren, op de hoek van de Vlierboomstraat een poosje later ‘Op de hoek’. Aan duidelijke namen geen gebrek hier.

Nog geen 100 meter bij elkaar vandaan, maar een compleet andere sfeer. Terwijl het bij Appels en Peren altijd gezellig ‘rommelig’ is, kom je bij Op de hoek wat meer tot rust. Appels en Peren is populair bij veel jonge gezinnen en dat zie je. Kids spelen in het speelhoekje, de hond van de eigenaar waggelt (of hoe heet dat bij een hond) lekker rond en personeel loopt af en aan. Goed eten, prima prijzen en in de zomer genoeg plekjes in de zon. Bij Op de Hoek plof ik wat makkelijker alleen neer. Theetje, tabletje, taartje: ik houd het er wel even uit. Een heerlijke lunchkaart trouwens. Met hilarische (vind ik) namen als I’ll brie there for you en Yummy in my tummy… het proberen waard kan ik je vertellen.

Ik kan niet echt een keuze maken, maar ben wel reuze benieuwd naar jouw favoriet in de vruchtenbuurt!

Appels en peren           Op de Hoek

APPELS MET PEREN VERGELIJKEN
4.7 (93.33%) 3 beoordelingen