Aangezien wij ervan uitgaan dat de weergoden ons snel weer gunstig gezind zijn, laten we je in deze blog kennismaken met een fijn en uniek plekje in Den Haag. Een plek die je als Hagenaar of liefhebber van onze fijne stad simpelweg moet kennen: de paleistuin achter Paleis Noordeinde. De ultieme plek om te ontspannen en even te ontvluchten uit de hectiek van de stad.

De tuin ligt achter het Paleis Noordeinde en was vroeger de Prinsessentuin. Tegenwoordig hoef je geen kroontje meer te dragen om binnen te komen, maar kan je gewoon lekker in je chill-outfit in het park neerploffen. De tuin heeft drie ingangen, waarvan er eentje veruit de leukste is! Dat is de zij-ingang in de Molenstraat. Enige dat je hoeft te doen is belletje te (durven) trekken, dan gaat de deur zo voor je open! Voor de braverikken onder ons kan je ook gewoon de hoofd- en zij-ingang aan de Prinsessewal gebruiken.

Tijdens de mooie zomerdagen (die nu helaas weer even ver te zoeken zijn, maar we houden hoop…), kan je er heerlijk neerploffen in het gras. Wil je jouw chill-dagje helemaal compleet maken? Bestel dan een picknickmand bij Pistache café, één van onze favo Haagse schatten hotspots. Picknicken met uitzicht op Paleis Noordeinde, dan voelt iedereen zich toch Koninklijk! Je haalt de goedgevulde mand zo op aan de overzijde van de tuin. Hoe leuk is dat!

De mand is gevuld met verse jus, koffie/thee, homemade granola, cheescake, vier lekkere broodjes, én natuurlijk een gezellig picknickkleedje en palmboomservetjes! En mocht het weer nou toch ineens omslaan, dan kan je de picknick gewoon binnen bij Pistache houden en maken ze er in een handomdraai een gezellige high tea van.

Wij zijn in ieder geval dol op picknicken in het park, dus laat die zomerse dagen maar weer komen!

Pistache caféPistache café

Prinsestraat 134
2513 CH Den Haag
Website