Nadat je alweer een week in spanning hebt gezeten, is het vandaag weer tijd voor een nieuwe update over het te gekke samenwerkingsproject tussen EIBER Bier en Roast Factory. Maar wij horen je denken: Haags bier en Haagse koffie, gaat dat eigenlijk wel samen? Een kort onderzoekje leert ons: reken maar van yes! Want koffiebieren zijn er inmiddels in overvloed. De meesten allemaal donker tot zwart gekleurd en flink gebrand van smaak trouwens.

EIBER Bier en Roast Factory besloten zichzelf daarom eens extra uit te dagen om, naast al die donkere koffiebiertjes, een blond koffiebier te gaan maken.In plaats van heet gezette koffie kozen ze daarnaast voor koud gezette koffie: een coldbrew! Door het koud zetten verkrijg je een heel fruitige koffie waarin de frisheid van de koffiebes goed naar voren komt. Een ander bijkomend voordeel van het koud zetten is dat er geen oliën uit de koffie in het bier komen wat de schuimkraag niet zal verpesten. Tja het oog wil immers ook wat!

Als bier is gekozen voor een blond bier met gerst en het zachte van tarwe. Om enige kracht te bieden tegen de sterke koffiesmaak is dit bier wat gehopt met Cascade en Saaz om de smaken nog beter in balans te brengen.

We snappen dat de spanning bijna niet meer te houden is, maar vragen toch nog even geduld: over een paar weken kan er dan eindelijk geproefd gaan worden!
Ben jij ook zo benieuwd?