Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

10 uur in Den Haag

Vergeet de grote bekende publiekstrekkers. In 10 uur in Den Haag nemen we je mee langs de best verborgen parels van Den Haag.

maandag 2 maart 2020

Den Haag is meer dan de stad van politiek en paleizen. De hippe koffietentjes en unieke boetiekjes zijn verborgen achter de grote bezienswaardigheden. We nemen je in 10 uur tijd mee naar de beste verstopte parels.

10.00 uur Aanbellen bij de Koning

Den Haag barst van de verborgen tuinen en hofjes. Achter ogenschijnlijk doodgewone deuren, huizen de mooiste plekjes. Zo ook de achtertuin van paleis Noordeinde, de Paleistuin. De smalle Molenstraat in het centrum van de stad biedt toegang tot een geheime doorgang naar het park. Druk op de bel en de deur wordt voor je geopend. Geniet van de mooie vijvers, het uitzicht op de Koninklijke Stallen en de vele sportlessen die er op dit tijdstip worden gegeven.

10.45 uur Kleurrijk ontbijt bij Confetti

Na zoveel stappen te hebben gezet, is het tijd om lekker veel te ontbijten. Dat kan bij Confetti. De naam verraadt het al enigszins: alle gerechten zijn een feestje om naar te kijken en om op te eten. Bij Confetti vinden ze dan ook dat jij dat feestje verdient: ,,Als je jezelf verwent, doe het dan goed,” staat op de menukaart gedrukt. Laat die pancakes en taartjes maar komen.

12.00 uur Unieke spulletjes shoppen

Tijd om te winkelen. Met een goed gevulde maag vervolg je je weg langs het oude Stadhuis van de hofstad, over de Grote Markt naar de Boekhorststraat. Een onvolprezen winkelstraat waar veel unieke plekjes te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld de Zusjes Vintage Boetiek. Eigenaressen Sanne en Moniek hebben de kledingrekken volgehangen met de mooiste tweedehands kleding, accessoires en sieraden. Iets verderop vind je ook de Naaierij waar je niet alleen kleding kan kopen, maar ook kan (ver)maken. De naaimachines die er staan kun je tegen betaling gebruiken om je eigen kledingstukken op te vrolijken, of om een lesje naaien op te volgen.

13.00 uur Haagse biertjes als souvenir

DORST in de Boekhorststraat is een expert op het gebied van craft bier. Wie binnenkomt vindt aan de linkerhand een goed gevulde kast met verschillende bieren van Haagse bodem. Eigenaar Jamie kan je vast en zeker helpen met het vinden van het perfecte Haagse souvenir voor de thuisblijvers.

13.45 uur Lichte Lunch bij Juni Cafe

Met de tassen gevuld plof je neer op een stoel van Juni Cafe. Een verborgen schat in de stad. Dit café zit in het Nutshuis, een onafhankelijk podium voor zowel kunst als culturele en maatschappelijke organisaties. Na een lichte lunch kun je je gedachten nog op gang brengen door een expositie in het huis te bekijken of een rondje te lopen door de immer goed verzorgde Nutstuin.

15.45 uur Genieten van Groen bij Filya Indoor Garden

De stadse lucht verruil je voor de ommuurde jungle die Filya Indoor Garden heet. Deze winkel staat vol met de meest geweldige planten en daarbij passende potten. Vertel de dames in de winkel waar je van houdt, hoe licht je huis is en ze komen enthousiast op je af met de mooiste creaties van de natuur.

16.30 Ontladen bij Lola Bikes & Coffee

Tijd voor een stevig ‘bakkie pleur’, zoals in Den Haag wordt gezegd. Bij Lola Bikes & Coffee kun je een heerlijk sterk kopje koffie bestellen met daarnaast een plakje Haagse Hopjes-Cake. Ondertussen kijk je je ogen uit: Lola hangt vol met racefietsen, bidons en strakke wieleroutfits. Het cafe wordt namelijk gerund door liefhebbers van fietsen en koffie. Een gouden combinatie: de sfeer bij Lola is altijd top.

18.00 Dineren bij het Filmhuis

Je sluit je 10 uur in Den Haag af met een diner bij het Filmhuis aan het Spui. De hoge ramen in het restaurant hier geven je een heerlijk uitzicht over het Spuiplein. Tijdens het dessert kun je je ogen laten gaan over de filmprogrammering: er draait straks vast en zeker een bijzondere dramafilm of intelligente documentaire waarmee je je dag in Den Haag kan afsluiten.

Geschreven door

Annelou Izeren