Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

3 x Cultuur snuiven in eigen stad

Op zoek naar de culturele schatten van Den Haag? Wij tippen je drie fijne plekken om cultuur te snuiven in eigen stad!

vrijdag 24 juli 2020

Waar ik in Parijs zeker drie musea op een dag aantik, in Barcelona de Sagrada Familia bovenaan mijn lijst staat en een bezoek aan Londen niet compleet is zonder een avondje theater, loop ik in mijn eigen stad de culturele spots straal voorbij. Ik weet niet wat het is, het lijkt wel alsof ik de tijd er niet voor neem. Nu de vakantieperiode is aangebroken en er regendruppels zijn voorspeld, is dit het perfecte moment om de culturele schatten van Den Haag weer eens een bezoekje te brengen. Wij tippen je 3 fijne plekken om cultuur te snuiven in eigen stad.

Theater en Filmhuis Dakota

Verscholen in de wijk Escamp vind je theater en filmhuis Dakota. Een plek met een eigen karakter, toegankelijk programma, een echte aangename verrassing. Naast de reguliere programmering, staat Dakota bekend om de vele toffe evenementen en festivals die zij organiseren. Zo ook deze zomer. Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus is er een gratis openluchtbioscoop op ’t plein van Dakota! Twee dagen lang zie je de beste films, op groot scherm in de buitenlucht. Ze draaien 4 films per dag (met twee surprise films) én een gloednieuwe buurtfilm. Ook een leuk vakantie-uitje om samen met je kind(eren) te ondernemen, want er is een heuse Kids Film Club XL waar de kids heerlijk kunnen knutselen en de leukste kinderfilms zien!

Humanity House

Dit is zo’n museum waar je misschien wel al 100x voorbij bent gefietst, maar niet eerder naar binnen bent gestapt. Tijd om daar verandering in te brengen. Een bezoek aan Humanity House is niet zomaar een bezoekje aan een museum. Je bezoekt een plek waar ruimte is om het menselijke verhaal achter rampen en conflicten in de wereld te horen, te zien en te beleven. Je kunt er een ervaringsreis ondergaan, waarbij je in de huid kruipt van een vluchteling. Een bezoek dat je niet snel vergeet, ik vond het mega indrukwekkend! Aansluitend nog even napraten? Dat kan op het verborgen stadsterras achter het museum, of in het café aan de voorzijde. Aanrader!

Humanity_house_FredErnst

Filmhuis Den Haag

Er gaat niets boven een lekker middagje of avondje ontspannen in het Filmhuis Den Haag. Hier kun je genieten van films die ergens anders niet vertoond worden. Films die je aan het denken zetten, of je verbaast achter laten. Kies een film, je stoel en bestel een lekker drankje of hapje en je bent helemaal klaar voor een filmavondje. En wil je met het hele gezin op pad? Ook dan zit je hier goed. De hele zomer lang worden de leukste en ook spannende kinderfilms vertoond. Voor alle films geldt: reserveer op tijd, want door de beperkte plaatsen zijn films sneller uitverkocht dan normaal!

Filmhuis_DenHaag_Haagse_schatten

Bonustip: Rondleiding door het Vredespaleis

Een extra tip voor iedereen die het Vredespaleis al zo indrukwekkend mooi vindt van de buitenkant. Vanaf zaterdag 25 juli kun je een aantal weekenden, de minstens net zo mooie binnenkant bewonderen tijdens één van de rondleidingen. Een unieke kans, want dit paleis vol met prachtige geschenken van diverse landen, opent zeker niet dagelijks haar deuren voor het publiek!

Geschreven door

Barbara van Rest