Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

3 X Cultuur snuiven vanaf de bank

Bioscopen, theaters en musea zijn gesloten, maar gelukkig hebben onze culturele Haagse schatten een groot online aanbod voor jou!

donderdag 26 maart 2020

Dag 12. Heb jij ondertussen ook al je kleding uitgezocht, schoongemaakt in hoekjes waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, drie boeken uitgelezen en beginnen de chickflicks van Netflix je te vervelen? Dan heb ik een tip voor je!

Bioscopen, theaters en musea zijn gesloten, maar gelukkig heerst er onder de cultuurmakers van ons land de overtuiging dat cultuur het leven, zeker in tijden van crisis, dragelijker maakt. Daarom bieden verschillende instellingen hun films/voorstellingen/exposities online aan! Lees hier mijn 3 favorieten.

#1 Filmhuis & Movies that Matter festival

Het Filmhuis toont een deel van hun arthouse films online bij Picle. Ook het Movies that Matter festival heeft het festival naar het web verplaatst. Een fysiek bezoekje aan dit mega fijne filmfestival bij onder andere het Filmhuis en Theater Dakota zit er nu even niet, maar vanaf de bank alsnog de mooiste films en docu’s kijken gelukkig wel. De films zijn maar kort te bekijken, dus wacht niet te lang!

#2 Virtueel bezoek aan het Humanity House

Ook het Humanity House is virtueel gewoon open! Zij delen op hun website bijzondere verhalen van vluchtelingen, documentaires, podcasts en mooie films. Check hun Facebook voor dagelijkse updates!

#3 Gratis online theatervoorstellingen

Veel theatergroepen delen online een selectie van videoregistraties van voorstellingen uit hun archief. Nog nooit waren er zoveel voorstellingen gewoon gratis te bekijken. Een paar van mijn favorieten; Orkater, Nationaal Theater en Nationaal Dans Theater.

De culturele sector in ons land is hard getroffen door de maatregelen. Wil je ze graag steunen, maar weet je niet goed hoe? Koop alvast een kaartje voor een toffe voorstelling of film voor komend seizoen!

Geschreven door

Anouk van Schie