Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

3 X Favoriet op het Noordeinde

Het Noordeinde in Den Haag: een prachtige straat vol exclusieve winkels, mooie galerieën en hele fijne plekjes voor een kop koffie of lunch.

zaterdag 18 mei 2019

Altijd vind ik het weer zo bijzonder, om langs Paleis Noordeinde te komen als ik over Het Noordeinde fiets of wandel. Onze Koning, die hier zijn werkpaleis heeft. Gewoon in onze stad. Dat is toch uniek! Tijd om deze mooie (net gerenoveerde) straat eens in de spotlight te zetten.

Ik begin mijn ochtend bij Haagse Schat, Lola Bikes & Coffee. De naam geeft het al weg: hier kom je als je iets hebt met fietsen of koffie. In het weekend is Lola het vertrekpunt van een club internationale fietsfanaten, die staan te springen om hun weekend met een mooie tocht te beginnen. Wie niet gaat fietsen, ploft neer op de gezellige banken of knusse fauteuils om te genieten van een kop koffie. Het leuke van Lola? Je kunt er ook gewoon even je (race)fiets laten repareren. En wat wij nog leuker vinden: samen met Haagse schat Roast Factory, zijn ze een project gestart om kansen te creëren voor jonge wielrenners in Afrika. Dus van elk bakkie AMANI, een speciale blend met drie soorten koffie uit Congo, Rwanda en Oeganda, gaat een deel naar het goede doel! Dat is nog eens een écht goed bakkie!

Struinen over Het Noordeinde

Nadat ik een heerlijke latte macchiato op heb, struin ik verder langs de vele galerijen en bijzondere winkels. Ik loop binnen bij het Appeltaartgevoel, ook een van mijn favorieten. Ik ben gek op kaartjes (niet te verwarren met taartjes – hoewel, daar ben ik ook gek op maar die hebben ze hier niet) en ik kan hier helemaal los gaan. Ook hebben ze leuke cadeautjes en kun je achterin de winkel genieten van een kopje koffie. Als je geluk hebt en de zon schijnt, kun je zelfs genieten van de verborgen tuin!

Van al dat lopen en rondkijken krijg je hartstikke trek, dus door naar SamSam natuurlijk. I just love this place! Je kunt namelijk halve broodjes bestellen, voor het geval je niet weet wat je moet kiezen. En aangezien ik daar altijd last van heb, is dit DE uitkomst. Ik ga voor een heerlijk half broodje carpaccio met truffel saus en een half broodje zalm met avo. Lekker!

Op mijn weg terug naar de stad besluit ik nog even een wandeling te maken door de Paleistuin. Kennen jullie de ‘geheime’ doorgang al? Niet doorvertellen, maar hier komt de tip! Loop vanaf het Noordeinde naar de Molenstraat. Als je ten hoogte van de Oude Molstraat bent, ga je naar rechts. Wanneer je niet verder kunt, zie je links een deurbel. Druk op de bel, glimlach lief en de deur naar de Paleistuin wordt voor je geopend! Laat je ons weten of het jou ook is gelukt?

Geniet van je dag in deze bijzondere straat van Den Haag! Wat zijn jouw favorieten op Het Noordeinde?

Geschreven door

Daisy Mostert