Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

3 X Gezond ontbijten

Zin in een gezond ontbijtje in Den Haag? Dit lijstje bestaat uit drie Haagse schatten waar je lekker én verantwoord kunt smullen. Genieten!

dinsdag 20 augustus 2019

Een groot ontbijt, full English, lekkere pancakes of vers gebakken croissants, daar kun je mij elke dag wel voor wakker maken. Maar aangezien we onszelf zo af en toe in een mooie outfit willen hijsen en nog in die ene lievelingsspijkerbroek willen passen, zijn die ontbijtjes weggelegd voor weekend-momentjes. Om op die andere dagen toch ook te genieten, heb ik een lijstje voor je gemaakt met gezonde ontbijt-plekken. Nu zal ik je nooit naar een plek sturen met macrobiotische, suikervrije, half kleffe broodjes, dus vertrouw mij maar gewoon. Dit lijstje bestaat uit plekken waar je lekker én verantwoord kunt smullen.

3, 2, 1: LET’S GO!

#3 Capriole Café

We beginnen met m’n nummer 3, namelijk; Capriole Café. Het begint er bijna op te lijken dat ik aandelen heb in de zaak van Patrick en Pascal. Maar serieus, Capriole Café heeft alles, maar dan ook echt alles om elk eetmoment op een dag tot een feestje te maken. Naast de lekkere eitjes die zij serveren en de fantastische koffie, is de granola die op de kaart staat reuze verantwoord en het zeker waard om voor om te rijden.

#2 Sam Sam

Mijn nummer twee is Sam Sam op het Noordeinde. Afgelopen vrijdag nomineerde ik deze plek al als Haagse schat van de week en ook in dit lijstje mag Sam Sam zeker niet ontbreken. Heilige macarons, dit is echt ‘tha place to be’. Je kunt hier dus verschrikkelijk lekkere gezonde bowls samenstellen. Zelf kiezen welke basis je wilt, hoeveel toppings je jouw bowl mee versiert, oh, en natuurlijk of je de heerlijke huisgemaakte granola kiest of voor de havermout gaat. Powerfood here we come!

#1 Hug the Tea

En dan komen we bij de top van de lijst, namelijk Hug the Tea. Claire en Lisa, de twee thee-zusjes van Den Haag, zitten inmiddels in hun tweede pand sinds ze zijn geopend. Hug the Tea staat bekend om Japanse theetjes en dan vooral de mega gezonde matcha. Wist je bijvoorbeeld dat een kopje matcha, 5x meer antioxidanten bevat dan elke andere thee. Antioxidanten helpen je lichaam te reinigen en houden je lichaam gezond. Niet zo gek dat Hug the Tea op numero uno staat in deze Top 3. Matcha lattes en Matcha pancakes, hier hebben ze het. Ik zeg rennen!

Geschreven door

Coco van Alphen