Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

3 X Haagse hapjes in de binnenstad

Zin om te ontbijten, lunchen of dineren op een bijzonder plekje in Den Haag? Wij zetten 3 schatten in de binnenstad voor je op een rij!

donderdag 21 februari 2019

Dat lekker eten en drinken een van onze favo bezigheden is, kan je haast niet zijn ontgaan. Van een lekker gezond ontbijtje en een heerlijke uitgebreide lunch tot een gezellig avondje tafelen met vrienden: wij zijn er dol op! Daarom delen we voor deze drie fijne eetmomenten op de dag een ultieme Haagse schat met je. Dit keer in en om het centrum, zo kun je weer een lekker culinair dagje vooruit in onze mooie Hofstad!

Ontbijten @ Confetti

Zodra je bij Confetti in de Prinsestraat naar binnen stapt verdwijnt je ochtendhumeur als sneeuw voor de zon. De naam verklapt het eigenlijk al, hier maken ze van jouw ontbijt een feestje. Ik bestel er het liefste de huisgemaakte granola met kokosyoghurt, Haagse honing en vers fruit. Maar ook voor hun gebakken eitjes mag je mij ‘s ochtends best wakker maken. En weet je wat helemaal feest is? Deze lekkere ontbijtjes zijn de hele dag door te bestellen! Altijd goed om te weten voor een brakke zondag.

Lunchen @ Sam Sam

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik leid aan het syndroom van chronische keuzestress. Of het nou gaat om het kiezen voor verse munt of verse gember thee of het aantrekken van mijn zwarte of witte gympen. Om te voorkomen dat ik uren naar een menukaart staar, is Sam Sam op het Noodeinde voor mij echt een uitkomst! Hier kan ik namelijk ‘halve’ broodjes bestellen! Kan ik gewoon allebei de broodjes bestellen waar ik tussen twijfel. Mijn favorieten zijn het broodje zalm met komkommer, zeewier, avocado en wasabi-mayo en het broodje met de Indische gehaktbal. Of toch de hummus met courgette en feta. Je hoort het al, Sam Sam biedt uitkomst!

Dineren @ De Kade

Ik ben dol op delen, helemaal wanneer het over eten gaat. Komt misschien ook weer door die keuzestress, maar vooral vind ik het heel gezellig. Lekker veel gerechtjes op tafel en met elkaar proeven en smullen. Perfecte Haagse schat om dit te doen is restaurant De Kade. Je stapt hier voor je gevoel de huiskamer binnen van eigenaren Sanne en Juan, die je altijd met open armen ontvangen! Check dus snel hun Instagram of website voor de aangepaste openingstijden.

Bon appetit!

Geschreven door

Barbara van Rest