Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

3 x Hip en fit

Op zoek naar die leuke, unieke sportles in Den Haag? Zoek niet verder! Blogger Dais zet haar favorieten voor jou op een rijtje!

woensdag 9 oktober 2019

Dat ik de ‘fitgirl’ van het Haagse schatten team ben, durf ik ondertussen wel volmondig (met chips in mijn mond – dat dan weer wel) te zeggen. Ik stond dan ook te springen om deze blog te mogen schrijven en nieuwe toffe sport activiteiten te mogen uitproberen!

#1 Hidden Gym

Sommige mensen kunnen op zien tegen sporten, ze zien het als moetje. Voel je je aangesproken? No worries, zo was ik ook vroeger! Probeer eens een les van Hidden Gym, deze zijn zo tof, daar wil je écht wel voor de deur uit!

Hoe Benjamin het verzint, it beats me.. maar deze man verzint de leukste en gekste workouts op te gekke locaties! Wat dacht je van rolschaatsen in een kerk? Of glow in the dark zumba? Of yoga in het Esher Paleis? Voor de komende maanden heeft hij vette reggeaton dance workouts, vault yoga, breakfast yoga of de “train like a model” workout op de agenda staan. Check de Facebook pagina van Hidden Gym en doe die toffe workouts!

#2 Outwork

Onze nieuwste aanwinst, Outwork! Guido & crew crossen door Den Haag met hun bakfiets om jou even van een lekkere workout te voorzien! Bij de energie centrale, in het park of op de boulevard van Scheveningen. Kun je gelijk na afloop een kopje koffie of smoothie halen bij onze Haagse schatten The Shore of Aloha!

Ik mocht een lesje uitproberen en terwijl het ochtendzonnetje scheen, stond de bakfiets vol met attributen al klaar. Na een goede warming up, deden we een (pittige!) circuittraining. Push presses, front squats, single leg hipthrusters, TRX rows. Misschien zegt het je niet zo veel, maar ik kan je vertellen (met spierpijn!) dat het een full body workout is!

Schrik je van al deze termen? Niet doen! Het wordt heel goed uitgelegd en omdat het in klein groepsverband is, krijg je goede begeleiding en correctie indien nodig. Gewoon een keer doen, sporten in de buitenlucht is heerlijk en een super fijn begin van de dag!

#3 K’dans in Beweging

Ook hier mocht ik hier een lesje uitproberen, twee zelfs! Pilates en Mix&Match. Voor degene die Pilates niet kennen; het zijn voornamelijk oefeningen om de balans tussen kracht en flexibiliteit te verbeteren, strevend naar een evenwichtige houding en coördinatie. Over Mix&Match lees je binnenkort meer in mijn andere blog.

Op vrijdagochtend kwam ik aan bij K’dans en waren een aantal dames al gezellig met elkaar aan het kletsen op de mat. Dit is al gelijk iets wat K’dans zo’n Haagse schat maakt; het is er knus, de mensen kennen elkaar en er is een eenheid. Een soort tweede thuis, dat gevoel krijg je direct.

Jolanda, oprichtster én instructrice van K’dans, legt de oefeningen met passie uit. De les is leuk, maar pittig. Dit komt vooral omdat je zeer goede begeleiding en correctie krijgt, waardoor je echt voelt en doet wat je hoort te doen. Ik begon met last in mijn onderrug, maar aan het einde van de les, was dit als sneeuw voor de zon verdwenen. I love it!

Goed nieuws: De maand oktober staat in het teken van “Tasters”. Een ideale gelegenheid om de verschillende lessen eens uit te proberen. Voor €10,- kun je twee lessen uitkiezen, zodat je de diversiteit van K’dans zelf kunt beleven!

Zo zien jullie, genoeg super leuke manieren om jezelf fit te krijgen in Den Haag, zonder dat je naar zo’n stoffige gym hoeft. Welke sportieve Haagse schat staat er op jouw lijstje om eens uit te proberen?

Geschreven door

Daisy Mostert