Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

3 x Kleine op komst

Mini Haagse schat op komst! Bij deze drie winkeltjes in Den Haag scoor je (online) de allerleukste items voor jou en de kleine beeb.

woensdag 15 april 2020

Neee, alsjeblieft niet te verwarren met 3 kleintjes op komst! Ik (Daisy) verwacht mijn eigen en allereerste mini Haagse schat in augustus. Ik heb mijzelf kunnen inhouden tot aan de 20 weken echo. Maar nu ik weet dat ik een lief klein schattig meisje krijg, mag ik eindelijk écht los met (online) shoppen. En dat doe ik natuurlijk graag bij één van deze 3 Haagse schatten.

#1 Achtung Baby

Ja, heel eerlijk, hier was ik natuurlijk nog nooit eerder geweest! Maar wat een leuke winkel is dit. Ze hanteren natuurlijk strikte corona-maatregelen, dus ik kon lekker rustig in mijn eentje door de winkel struinen. Mijn oog viel gelijk op het liefste paar second-hand witte All Stars (maat 20, hoe zoet!) en op een paar roze Havaianas. Mijn baby wordt in de zomer geboren, en gaat natuurlijk helemaal niks aan die All Stars en Havaianas hebben. Maar toch, hoe leuk is het om je eigen mini-me, dezelfde schoenen en slippertjes aan te geven als jij.

Wat het leuke is van Achtung Baby? Ze hebben veel tweedehands merkkleertje, dus hiermee geef je kleertjes van een andere weer een tweede leven. Natuurlijk ziet alles er nog helemaal goed uit! Ook super leuk: ze hebben veel toffe handgemaakte items, uiteraard voornamelijk gemaakt door lokale ondernemers uit Den Haag. Zo helpen ze elkaar, en dat zie ik graag! Check snel hun Instagram account, waar ze dagelijks hun items tonen om online te kopen.

#2 Little You

Voorheen gingen de kinderwinkels compleet aan mij voorbij, tenzij ik last-minute op zoek was naar een cadeautje voor de verjaardag van een kleintje. Sinds ik zwanger ben, zijn kleine lieve kinderconceptstores niet meer veilig voor mij en móet ik er simpelweg een kijkje nemen! Zo ook bij Little You. Ik kende het van Haagse schatten, maar was er nog nooit eerder binnen geweest. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ook hier ben ik uiteraard binnengestapt, toen er niemand in de winkel was. Bij binnenkomst word ik vriendelijk welkom geheten door Julia, de eigenaresse. We maken een praatje en ze vertelt vol lof over haar winkel. Ze is ooit begonnen met alleen maar baby spulletjes, maar aangezien haar eigen kids steeds groter werden, werd ook haar assortiment groter. En dat is te merken. De keuze is reuze en er is voor ieder wat wils. Duurzame kleding, speelgoed, kaartjes, maar ook… koffie en taartjes! Een perfecte winkel waar je zodra het weer kan, heerlijk kan rondstruinen en genieten van een kopje koffie. Voor nu: check www.littleyou.me om online je slag te slaan!

#3 Pepita D’oro Atelier

Misschien niet iets wat je zou verwachten bij 3x kleine op komst.. maar het lijkt mij dus echt heel erg gaaf om een sieraad te laten maken, als mijn kleine meisje is geboren. Ik zit te denken aan een mooie armband met haar geboortedatum en naam, of juist een ketting met haar geboortesteen in een mooie hanger. Of die gave ring die ik zag, met bedeltjes, gepersonaliseerd. Heel eerlijk gezegd heb ik verder nog geen concreet idee, maar ik ga graag een keer babbelen met eigenaresse Rose en kijken welke ideeën zij heeft. Aan haar website te zien, heeft ze er ongetwijfeld meer dan genoeg!

Kan niet wachten!

Geschreven door

Daisy Mostert