Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

3 X Oud-Hollands tijdverdrijf

Deze regenachtige dagen zijn op komst. Met deze oud-Hollandse tips in Den Haag, kom je ook de regenachtige dagen prima door!

dinsdag 28 april 2020

Inmiddels zitten we alweer in week 7 van het corona-tijdperk. Zeven weken lang zitten we al in deze intelligente lockdown en tot overmaat van ramp laat het zonnetje zich ook nog eens weinig zien deze week. Dat zijn we niet meer gewend. Maar niet getreurd! Met deze oud-Hollandse tips kan je het thuis zitten een stuk leuker maken en ga je deze regenachtige dagen stiekem best een beetje waarderen!

#1 Puzzelen met de surf-sea-beach-puzzels van Aloha

Met deze puzzels haal jij het strand en de zee gewoon naar je woonkamer! Maak je borst maar nat, want de puzzels van Aloha hebben 1000 en zelfs 2000 stukjes. Op deze manier kun jij je gemakkelijk een paar dagen vermaken. Lekker theetje erbij en puzzelen maar. En denk er aan; eerst de hoekjes zoeken, dan de rand en dan pas de rest, zet m op! Ben je klaar met de puzzel, dan kun je hem nog inlijsten en heb jij een prachtige herinnering aan deze bijzondere periode.

#2 Vlaggetjes maken voor #vlagvoormijnstad

Vorige week kwamen de dames van De Naaierij met het geweldige idee om de binnenstad van Den Haag op te vrolijken met vlaggetjes voor Koningsdag. Ik ben gister even langs de Grote Markt gefietst en het ziet er zo gezellig uit! Het goede nieuws; de dames gaan gewoon lekker door! Dus gebruik je creatieve hersenpan en ga op zoek naar recyclebaar materiaal. Denk aan plastic, handdoeken, oude kleren, als het maar weerbestendig is. Je kan je vlag bij de Naaierij inleveren, dan hangen zij hem ergens voor je op, maar je kan hem natuurlijk ook gewoon in je eigen straat ophangen. Kan je er elke dag weer opnieuw van genieten!

#3 Een nieuwe hobby leren; naaien!

Hoewel corona misschien veel negatieve emoties bij je oproept, geeft het je ook de tijd om een nieuwe hobby te proberen. Nu je toch al enthousiast aan de vlaggetjes bent begonnen, is dit het juiste moment om door te pakken. Tijd om jezelf eens te gaan verdiepen in de kunst van het naaien. Vanavond om 19.30 uur kun je aansluiten bij de online naailes van Isabel en Roosmarijn. Zij helpen je om beter te worden in je nieuwe hobby, geven je tips en samen naaien is gewoon heel gezellig, ook online! Die leuke stofjes scoor je natuurlijk (online) bij Van Domburg Textiel en een naaimachine huur je eventueel bij de Naaierij. Kopje thee erbij en naaien maar!

Geschreven door

Renee Dekkers