Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

3 X Verstopte Haagse terrassen

Bijzondere plekjes en verborgen parels van Den Haag. Daisy neemt je mee naar haar favoriete Haagse Schatten met een fijn verstopt terras!

dinsdag 15 juni 2021

We zijn wij gek op de dingen die niet standaard zijn. Grote winkelketens of horecazaken waar het voelt alsof je een nummertje bent, slaan we over. Ook de grote overvolle terrassen van bekende ketens, daar zul je ons niet direct vinden. Nee, waar wij écht blij van worden, is dat unieke winkeltje of die bijzondere lunchplek. En natuurlijk dat fijne verborgen terras. Laat het deze week nou net het perfecte weer zijn om je lunchpauze nog nét even wat te verlengen en in rust neer te ploffen op het terras. Deze week neem ik je mee op pad langs 3 van mijn favoriete Haagse Schatten met zo’n fijn verstopt terras!

#1 Foam ontbijt en lunch

Haagse Schat Foam vind je op de Frederikstraat, in het verlengde van de Denneweg. Aan de voorkant hebben ze een herkenbaar terras. Maar wist je dat ze ook een super fijne tuin hebben aan de achterkant? Ik heb er 5 jaar praktisch om de hoek gewoond, en ik wist het niet eens! Daar word ik dus echt blij van! Onlangs heb ik er lekker uitgebreid ontbeten, in het zonnetje. Genieten! De tuin is klein en knus en zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

#2 BijClarence

BijClarence is weer geopend! Tijdens de lockdown bleef deze fijne spot middenin het Zeeheldenkwartier helaas gesloten, maar ze hebben zeker niet stil gezeten. Ze hebben veel gebrainstormd over hoe ze jou – ondanks de maatregelen – toch kunnen laten genieten van de ontspannen sfeer die er altijd hangt. En daar was BijClarence 2.0!

Een compleet nieuw menu, een nieuwe indeling, nieuwe kunst aan de muur, nieuwe openingstijden (van 8:00-17:00 uur) en een nieuw terras voor de deur. Dit terras aan de Piet Heinstraat ken je misschien wel, maar heb je de verstopte tuin aan de achterzijde al eens ontdekt? Zeker een bezoekje waard. Ook dit terras is klein maar fijn, en vooral lekker groen!

#3 Juni Café

Geen klein terras bij Juni Café, maar wel verstopt en fijn! Je vindt Juni Café in het oude monumentale voormalig bankgebouw, tegenover de Grote Kerk.  Het terras ligt middenin de Nutstuin en is wat ons betreft de meest verstopte parel in de binnenstad van Den Haag. Je kunt er ook komen via het klein steegje in de Jan Hendrikstraat naast het Ibishotel. Misschien is het even zoeken, maar wanneer je het terras hebt gevonden, kun je genieten van een prachtige, groene oase. En dat in het hart van Den Haag.

Wat ook fijn is aan deze plek: je kunt er altijd buiten zitten. Weer of geen weer! Als het te koud is, kun je op een verwarmde stoel met een dekentje genieten van het groene uitzicht. Als het regent kun je schuilen in de kas van de Nutstuin, tussen de tropische planten. Wie weet kunnen we er ook snel weer genieten van een open luchtbioscoop of ontspannen yogasessie. Houd de website en social media kanalen maar goed in de gaten.

#Bonus

Ten slotte, geen verstopt terras, maar wel een hele gezellige: Bistro Jules. Als je hier zit, heb je gelijk het idee dat je op een terras in Parijs terecht bent gekomen. En zeg nou zelf… Parijs in deze tijd van het jaar, is altijd een goed idee!

Op welk verstopt terras ben jij binnenkort te vinden?

Geschreven door

Daisy Mostert