Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x Den Haag ontdekken in je uppie

De vijf ultieme Haagse schatten tips om er in je uppie lekker op uit te gaan in Den Haag! Welke plekken ga jij ontdekken?

woensdag 23 oktober 2019

Single zijn, soms vind ik het fantastisch, soms ook niet. Ik heb zo m’n momenten. Wat ik wel onwijs fijn vind is dat je lekker kunt doen waar je zin in hebt zonder rekening te hoeven houden met iemand. Er lekker solo op uit trekken, naar de bios, een museum of lekker in je eentje uit eten, ik geniet er intens van. Nu krijg ik best regelmatig een verbaasde reactie als ik mensen vertel dat ik regelmatig solo op avontuur ga, ook in m’n eigen stad. Om je een beetje te helpen uit je comfortzone te stappen en ook in je uppie de stad te ontdekken, heb ik weer een mooi lijstje voor je gemaakt!

#1 Capriole Café

Ik geniet intens van een lang stuk wandelen of fietsen met m’n favoriete muziek op. Nou is Capriole Café best wel een stukje vanaf mijn huis maar als je nou de toeristische route neemt, ontwijk je het industriële gedeelte langs Den Haag Centraal en heb je work-out al gehad voor je je mond vol stopt met alle lekkere dingen die bij Capriole op de kaart staan. Die Affogato heb je wel verdiend na dat ritje. Laptop mee, of een goed boek en je zit op elk plekje heerlijk.

#2 Lola Bikes & Coffee

Weer zo’n top plek waar de rit naartoe ook al om te smullen is. Solo fietsend door de stad, prijs ik mij vaak gelukkig dat ik in deze mooie Koninklijke stad mag wonen. Bij Lola’s neem ik m’n boek niet eens mee, want wanneer je daar in je eentje naartoe gaat, raak je altijd in gesprek met alle leuke mensen die er werken of andere koffie-liefhebbers. Een goede optie dus als je het solo-avontuur nog een beetje spannend vindt.

#3 Humanity House

Alleen naar een museum of kunst-tentoonstelling heeft alleen maar voordelen. Je kunt heerlijk op je eigen tempo, struinen door het hele gebouw, blijven hangen bij dat ene mooie schilderij óf zelfs even teruggaan naar dat ene kunstwerk. En het fijne van het Humanity House is: je kunt er ook echt iets doen. Tijdens deze bijzondere ontdekkingsreis ervaar je onder andere het leven van een vluchteling. Deze activiteit is wellicht voor een iets geoefende solo avonturier, maar hé, je leeft maar één keer, gewoon doen!

#4 Filmhuis Den Haag

Wanneer je solo naar de bios gaat, heb je nooit iemand die meepikt van jouw M&M’s of door de film aan het ouwehoeren is. Hoe heerlijk is dat! Daarom vind ik het heerlijk om solo naar de film te gaan. Documentaires die ik graag wil zien zonder met iemand in een politieke discussie te geraken zijn voor mij ideale rust-momentjes. Klik hier voor het filmoverzicht.

#5 Haagsche Kopjes

Wat is nou echt iets wat je niet samen doet, maar vooral om jezelf eens lekker te verwennen? Precies, naar de kapper gaan! Ik doe het té weinig, ben te lui, maar wanneer ik ga (3 keer per jaar), ga ik altijd naar Haagsche Kopjes. De dames (en heren) hier, weten goed wat ze doen en je gaat altijd meer als nieuw de deur uit.

Veel plezier op solo-reis door onze mooie stad! Heb je zelf nou nog tips? Laat ze even achter in de comments, want mooie plekken houd je niet voor jezelf toch?!

Geschreven door

Coco van Alphen