Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x doen als het straks weer kan

In het kader van een goede voorbereiding is het halve werk: wij hebben alvast 5 fijne activiteiten voor je op een rijtje gezet voor als het straks weer kan.

dinsdag 2 maart 2021

Net als iedereen kijken ook wij reikhalzend uit naar de tijd dat er weer wat meer kan. De lijst met toffe ‘als het straks weer kan’ activiteiten neemt inmiddels dan ook serieuze vormen aan. Want halleluja er is zoveel leuks dat op ons wacht. Om ook jou te helpen in je voorbereiding, want hé we zijn de rotsten niet, hieronder alvast een selectie van te gekke lokale activiteiten die op je wachten. 

#1 Klimmen en klauteren voor gevorderden

Omdat je nu eenmaal nooit te oud bent om te klimmen en klauteren, zijn de boulderhallen De Campus en Walhalla jouw ultieme speelterrein. Even in beweging na je werkdag of juist als fijne weekendactiviteit. Niet alleen dé plek om lekker sportief bezig te zijn (overigens voor ieder niveau), maar ook zo’n plek waar je na afloop nog even blijft hangen voor een biertje of een bakkie.

#2 Aan boord!

Niets zo ontspannend als een boottochtje door de Haagse grachten. Hapjes en drankjes mee, een vrolijke schipper en dito gastvrouw, zonnetje op je gezicht en genieten maar. Wij kunnen niet wachten tot The Hague Boat weer uitvaart. Lekker varen, luisteren naar mooie verhalen over Den Haag en vanaf het water nieuwe plekken ontdekken.

#3 Happen en stappen

Zodra al die heerlijke horeca zaakjes straks ein-de-lijk hun deuren weer echt mogen openen, betekent dat ook dat je weer op culinaire ontdekkingstocht kan met de gidsen van Bites & Stories. Al wandelend en proevend nieuwe zaakjes én verhalen over Den Haag ontdekken. Leuker wordt het toch niet. Liever zelf op pad? Ook dat kan met de speciale foodtour speleditie. Ook een aanrader!

#4 Lekker kokkerelen

We zijn vast niet de enigen die, uiteraard enkel in het kader van ‘support your locals’, afgelopen periode veelvuldig eten hebben besteld bij lokale restaurants. Maar hoe leuk is het om straks weer zelf in de keuken te staan? Bij FOAM the Kitchen bijvoorbeeld. In die kookstudio leer je eenvoudig de fijne kneepjes van plantaardig koken. Zodat jij binnenkort zelf een chef-waardig en gezond maaltje op tafel zet.

#5 La douce France

Nee, we gaan er niet vanuit dat we op heel korte termijn alweer naar dit heerlijke land kunnen afreizen. Maar met de markten van Le Marie Marché zouden we echt dolgelukkig zijn! Een middagje proeven van dat goede Franse leven op die fijne markt aan het Plein. Franse chansons op de achtergrond, mooie ambachtelijke producten, de lekkerste versnaperingen…

Zet jij ze ook op jouw ‘als het straks weer kan’ lijst? Nog heel even geduld!
Hang in there!

Geschreven door

Marlies van der Kolk