Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 X een vrolijk Haagse Pasen

Alles wat nieuw is wordt gevierd met Pasen. Onze schatten barsten van de nieuwigheid. Met deze tips geniet je optimaal van Haagse paasdagen.

maandag 11 april 2022

Of je Pasen nu viert in de kerkbanken of aan de vrolijk gedecoreerde ontbijttafel, één ding staat vast: de Paasdagen staan in het teken van (her)nieuw(d) leven. Alsof we voor alles een resetknop hebben ingedrukt: de knopjes aan de bomen krijgen weer kleur, lammetjes huppelen vrolijk rond, menig garderobe wordt een nieuw leven in geblazen en in de kerk wordt stilgestaan bij het hernieuwde leven van Jezus. Alles wat nieuw is mag gevierd worden met Pasen. Onze schatten helpen daar graag bij. Met deze tips vier je ‘het feest van nieuw’ dit jaar in Den Haag.

#1 Hernieuwde bloeiende bomen bewonderen langs de kades met The Hague Boat

The Hague Boat is de grachten weer op voor een nieuw seizoen op de wateren van Den Haag. Op tweede paasdag ga je aan boord voor een heerlijke tocht door de stad waarbij je de natuur wakker ziet worden. En dat onder het genot van een paasbrunch van onze andere schat, Buitenontbijtjes. Terwijl je ogen genieten van de groene bomen in het Westbroekpark, geniet je mond van lekkernijen gemaakt door Aafke. Een perfecte start van je maandag. Mocht je overigens graag met je familie thuis genieten van een ontbijt, maar heb je geen zin om je uit te sloven in de keuken, dan kan Aafke je helpen. Vanuit haar Bijkeuken heeft ze geweldige ontbijt- en brunchpakketten samengesteld. Denk aan vanille saffraanbroodjes, worteltaart en wafels. Bestel vooraf en haal je pakket zondag of maandag op voor een knus familiemoment.

#2 Nieuw leven in huis halen Old Pine Shop

De stadse natuur werkt inspirerend: door de prachtige bloesem aan menig boom wil je mogelijk ook zelf wat extra versiering in huis halen voor Pasen. Doe dat dan bij de nieuwe winkel van de eigenaren van Little Green Shop, Old Pine Shop op de hoek van de Weimarstraat en de Suezkade. Een prachtige winkel met de mooiste droogbloemboeketten en potten. Hier vind je ongetwijfeld iets moois voor op de tafel waarop je thuis je paasontbijt serveert.

#3 Brunchen bij nieuwe schat Proefboutique

Een feestdag waarop nieuw wordt gevierd moet natuurlijk eigenlijk ook bij een nieuwe schat worden gevierd. Goed nieuws: dat kan! In de onvolprezen Oude Molstraat vind je naast Pastis en Monastic Store nu nóg een schat: Proefboutique. Een geweldige plek voor een smaakvolle borrel, maar ook voor een ‘Paas-proef brunch’. De plakjes jonge kaas en iets te hard gekookte eieren die bij vele brunches thuis op tafel verschijnen, maken hier plaats voor burrata, zalm, ribeye en desembrood om je vingers bij af te likken.

#4 Nieuw strandseizoen aftrappen bij Suiderstrand

Strandtenten zijn opgebouwd en hebben kunnen proefdraaien voor een nieuw seizoen aan zee. Tijd om en masse richting de kust te trekken om mooi weer te verwelkomen. Bij schat Suiderstrand kun je zowel zondag als maandag terecht voor een paasbuffet. Smullen van pannenkoeken, yoghurt en heerlijke koffie terwijl je kan staren naar de frisse golven meters verderop. Durf je het aan om daarna ook even je tenen in de zee te dippen?

#5 Werken aan een (her)nieuw(d) lichaam met K’dans

Zoveel mogelijk eten tijdens het paasontbijt is een heel goed idee. Zeker, als je het combineert met lichamelijke beweging. Studio K’dans biedt toffe pilates-, dans- en yogalessen in een sfeervolle studio. Op het Instagram-account van de studio krijg je alvast een voorproefje: hier worden video’s gedeeld met oefeningen waarmee je thuis aan de slag kan. Zo kan je na je brunch de woonkamer op stelten zetten met een energieke latin dance work out.

Geschreven door

Annelou Izeren