Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x Fijne verborgen stadstuinen

dinsdag 13 juni 2017

Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, doen wij niets liever dan lekker naar buiten gaan! Een bezoekje aan het strand ligt natuurlijk voor de hand. Maar wat nou als je niet zo dol bent op al dat zand tussen je tenen? Of het nét te koud vindt voor een dagje strand? Dan hebben we gelukkig ook nog veel heerlijke stadstuinen voor een ultiem relax-dagje (met of zonder kids). Dus liefhebbers van gras onder de voetjes opgelet! Speciaal voor jullie zetten we de 5 fijnste Haagse stadstuinen op een rij. Met als bonus nog een hele leuke stadsspeeltuin om met kindjes te vertoeven! Zitten jullie er klaar voor?

#1 Nutstuin | Centrum

Een prachtige stadstuin, in hartje centrum. De perfecte uitvalsbasis om even tot rust te komen in alle drukte van de stad. Het is een volledig biologische stadstuin met fruit- en notenbomen, een kleine moestuin, bijenkasten en zonnepanelen. En zelfs de naastgelegen parkeergarage is voorzien van een (190m2!) groene gevel, wat het geheel een extra mooie groene uitstraling geeft. Je ploft er lekker neer met een goed boek, geniet er van de overheerlijke lekkernijen van Juni in de Nutstuin en in de zomermaanden kan je er deelnemen aan super leuke activiteiten. De ingang is aan de Jan Hendrikstraat naast het Ibishotel of via de hoofdingang van het Nutshuis.

#2 Paleistuin | Centrum

Nog zo’n ultieme plek om te ontspannen en even te ontsnappen aan de hectiek van de stad is de Paleistuin. Echt een gezellige stadstuin, met uitzicht op Paleis Noordeinde en de Koninklijke stallen, waar je heerlijk met een kleedje en je meegebrachte lekkers kan neerstrijken. Vroeger stond de tuin bekend als Prinsessentuin, maar niet gevreesd: tegenwoordig mag je ook zonder kroontje het park betreden! De tuin heeft drie ingangen, waarvan de zij-ingang in de Molenstraat, recht tegenover de Oude Molstraat, veruit de leukste is. Het enige dat je hoeft te doen is ouderwets belletje trekken, dan gaat de deur zo voor je open!

#3 Sunny court | Duinoord

Dit is een echt verborgen pareltje. Je moet weten waar het zit, anders loop je deze tuin zomaa voorbij. En dat zou zonde zijn! Het is niet groot, maar wel een heel fijn plekje met veel groen om op een bankje van het zonnetje te genieten. Kindjes vermaken zich met een paar houten speeltoestellen, schommels en bosjes om in te ravotten. De ingang zit verstopt rechts in de kleine inham aan de Laan van Meerdervoort 189, in de buurt van de Reinkenstraat.

#4 Emma’s hof | Regentessekwartier

The place to be om even bij te komen van een drukke dag. Voetjes omhoog, zon op je bolletje, je eigen borrel mee en genieten van deze heerlijke stadstuin in de mooie Regentessebuurt. Omringd door prachtige bloemen, planten en kruiden om te plukken. Kinderen kunnen er heerlijk spelen met een waterpomp en er is een klein vijvertje. Ook is de tuin de ideale spot voor evenementjes. Zo staat er elke maand wel iets leuks in de tuin gepland. Altijd georganiseerd door de bezige buurtbewoners, die ook nog eens de hele tuin beheren en onderhouden.

#5 Westbroekpark | Scheveningen

Oké ik geef toe, het Westbroekpark weet iedereen natuurlijk wel te vinden. Maar de echte verborgen Haagse schat hier is het stukje gras bij Theeschenkerij en roeibotenverhuur de Waterkant. Een klein stukje gras aan het water, waar het altijd wel een paar graden warmer lijkt dan in de rest van de stad. Wandel er naartoe via de prachtige rozentuin en strijk neer op het fijne grasterras óf huur er een roerbootje om de rest van het park vanaf het water te verkennen.

Bonus: Speeltuin Cantaloupe | Willemspark

Onze bonustuin is een echte heerlijke buurtspeeltuin en voor mensen met kinderen dus een echte aanrader. Speeltuin Cantaloupe, één van de oudste speeltuinen van Den Haag. Omringd door prachtige huizen waar jij lekker op een bankje kan hangen terwijl je kinderen dikke pret hebben. Een voetbalveldje, trampolines, bosjes om in te spelen en in de zomer loopt het peuterbadje vol met water. De poort naar dit fijne plekje vind je bij Cantaloupenburg 26a, in de buurt van de Frederikstraat.

Geschreven door

Barbara van Rest