Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x First Dates

Op zoek naar originele activiteiten voor jouw eerste date? Zoek niet verder! Coco zet haar 5 leukste Haagse schatten voor je op een rij!

woensdag 18 september 2019

Leuk feitje over mij (Coco): ik heb geen tv thuis. Niet in de woonkamer, niet in m’n slaapkamer, nergens. Een laptop bezit ik wel, waar ik zo af en toe een filmpje op kijk of een programma op terugkijk. Nu is er één programma dat de laatste jaren echt mijn hart heeft gestolen. Werkelijk elke uitvoering die er is geweest, vind ik fantastisch vermaak. Ik heb het over First Dates! We hebben er allemaal weleens eentje gehad. En met Tinder, Happn en Inner Circle onder je sneltoets, zijn er mensen die meer eerste dates hebben gehad dan dat er überhaupt over een tweede werd gesproken. Ben je nou op zoek naar een echt leuke plek voor die eerste date? Bekijk dan mijn 5 leukste First dates-opties in Den Haag.

#1 De Sushimeisjes

Ik ben groot fan van goede sushi en man oh man, wat weten ze bij de sushimeisjes hoe dat eruitziet, en smaakt! Kijk, het het twee kanten op met zo’n eerste date: óf het is fantastisch, óf het is verschrikkelijk en complete tijdsverspilling. Welke kant het ook op gaat, bij de sushimeisjes ben je van 1 ding verzekerd. Misschien dan wel geen vlinders, maar gegarandeerd een met de lekkerste sushi gevulde buik weer thuis!

#2 Cycle and the City

Fietsen zijn toch een van de meest ideale vervoersmiddelen in de grote stad, althans, dat vind ik dan. Je wilt natuurlijk wel even checken of je date een beetje sportief is ingesteld. Daarnaast kun je aan iemand zijn rijgedrag best wel wat uit opmaken. Een slome fietser willen we niet, maar roekeloos gedrag is ook niet gewenst. Test je date uit door op fiets-tour te gaan met Cycle and the City en ontdek Den Haag samen op een avontuurlijke manier.

#3 Secret City Trails

Dit lijstje staat op willekeurige volgorde, want ik vind ze stuk voor stuk fantastisch. Aan de restaurants zou ik ook in mijn eentje nog wel een bezoekje brengen, maar een wandeling doe je toch liever met z’n tweeën. Zeker als het om de stadswandeling van Secret City Trails gaat. Met deze toffe speurtocht ontdekken jij en je date allerlei leuke plekjes in Den Haag, waar je alleen komt door raadsels op te lossen. Gaaf toch? Heb je gelijk genoeg gespreksstof met je date.

#4 Bites & Stories

Eten is altijd goed, al moet je je wel bedenken dat spare-ribs eten tijdens een eerste date, misschien iets is om voor een later moment te bewaren. Een beter idee is de Food Tour van Bites & Stories! Zo leer je elkaar wat beter kennen, terwijl je wandelt van de ene naar de andere culinaire hotspot in het centrum van Den Haag. Ontdek je geheid dat ene leuke plekje voor jullie tweede date!

#5 Juni in de Nutstuin

Liever een beetje ontspannen je eerste afspraakje doorkomen? Neem je date dan mee naar Juni in de Nutstuin. Deze groene oase in de binnenstad is een ideaal toneel om elkaar op een rustig tempo te leren kennen. Kun je gelijk checken of je date die lekkere huisgemaakte taart of helemaal voor zichzelf houdt. Belangrijk voor later!

Geschreven door

Coco van Alphen