Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

5 x Lekker lokaal interieur shoppen

Je huis nóg wat gezelliger maken? Wij hebben de 5 fijnste interieurwinkels voor je op een rij gezet zodat jij weer lekker lokaal kunt shoppen!

vrijdag 1 mei 2020

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik verbaas me enorm over de enorme rijen voor de IKEA. Ten eerste omdat in een rij staan me op dit moment niet direct de beste keuze lijkt, maar bovenal omdat er dichtbij huis zoveel mooie interieur schatten te scoren zijn. Ondernemers die jouw steun, juist nu, echt mega goed kunnen gebruiken. Niet om uren te struinen, wel voor een kort bezoekje. Daarom in deze blog 5 tips om van jouw huis een nóg fijner plekje te maken.

#1 Sprinkel + Hop
Als er één iemand is die het schat zoeken tot een kunst heeft verheven, is het Joke wel. Ze struint (normaal gesproken) stad en land af op zoek naar de allermooiste vintage vondsten en stelt deze in haar winkel aan de Weimarstraat tentoon. Stuk voor stuk unieke, en steeds wisselende, items. Van fauteuils tot dressoirs. En van lampen tot accessoires. Tip van mij: houd de Insta pagina van Sprinkel + Hop goed in de gaten, daar worden de nieuwe schatten als eerste getoond.

#2 Little Green shop: Bar en Zo
Een Haagse schat van het eerste uur, en da’s niet voor niks. Bij Bar en Zo kun je, naast de allermooiste planten en potten (loop vooral ook even door naar de tuin, daar vind je de kas van Barro), ook terecht voor toffe interieuritems. Items die jouw huisje nog nét wat groener en gezelliger maken. En even eerlijk: dat kunnen we nu wel gebruiken toch?

#3 NOOK Gallery
Eén van onze nieuwste Haagse schatten heeft gelukkig ook haar deuren weer geopend. Deze galerie op de hoek van de Weimarstraat en de Valkenboskade verkoopt de mooiste illustraties en lokale werken en producten. Geïnspireerd op de galeries uit Lissabon, de beide dames die de galerie runnen komen uit Portugal, is het een heerlijke plek om rond te struinen en iets moois voor thuis te kopen.

#4 Stijlbandiet
Wist je al dat je bij Stijlbandiet naast een nieuwe garderobe, ook mega goed kan slagen voor de allermooiste meubels? In hun winkel aan de Fahrenheitstraat vind je altijd een selectie van unieke items. En wil je voor het grotere werk gaan? Houd dan in de gaten wanneer de loods in de Binckhorst geopend is. De ‘open loods’ is een waar walhalla voor de interieur liefhebber! Leuk om te weten: alle meubels worden door de eigenaressen van Stijlbandiet zelf opgeknapt.

#5 COUQOU
Tijdens je ‘frisse neus wandeling’ door de stad, toch ook even een klein shopje wagen? Loop dan alsjeblieft het steegje aan het Noordeinde in waar Couqou verscholen ligt. Daar vind je handgemaakte, op maat gemaakte meubels, sieraden en mooie kleding items. Echt een heerlijke winkel! Enne: kun je daarna mooi een bakkie to go halen bij Haagse schat Loka Bikes & Coffee even verderop. Win – win als je het mij vraagt!

Check voordat je dit weekend op pad gaat, wel even goed de openingstijden van alle zaakjes, die kunnen wat afwijken van de normale openingstijden. Rest mij nog te zeggen: veel lokaal shop plezier!

Geschreven door

Marlies van der Kolk