Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x Moederdag in Den Haag

Moeders over de hele wereld zijn het er over eens: zondag staat de belangrijkste feestdag van het jaar voor de deur, Moederdag. In deze blog de fijnste tips.

maandag 2 mei 2022

Sinds februari van dit jaar is er iemand in deze wereld die mij mama mag noemen. Alleen al de gedachte dat deze kleine man – waar nu niet veel meer dan ‘uh’, ‘ah’- geluidjes uit komen – over een aantal maanden gaat refereren naar mij als zijn moeder, brengt zo’n brede glimlach op mijn gezicht dat mijn kaken er bijna pijn van doen. Zondag is dan ook mijn allereerste Moederdag als moeder. Eerlijk is eerlijk: ik heb hooggespannen verwachtingen. Mijn partner heeft het al dagen over hoe hij probeert onze baby zijn hand om te laten trekken op papier, maar zodra zijn mollige vingers het papier raken, maakt hij een vuistje van zijn hand en is er geen schijn van kans op een mooi kunstwerk van het kleine mannetje. Dus is het aan mijn partner om een toffe invulling aan Moederdag te geven. Dat is in mijn voordeel: mijn partner kan namelijk – in tegenstelling tot onze baby – deze blog lezen. Vol met tips voor een geweldige Moederdag met behulp van onze Haagse schatten. Kleine disclaimer: wanneer kindlief in staat iets is zelf iets moois te maken is dat stiekem nog altijd het mooiste cadeau voor Moederdag. Combineer het dan vooral met één van onderstaande tips. 

#1 Sier je mama met iets moois van Pepita d’Oro

Ik denk dat ik namens bijzonder veel moeders spreek als ik zeg dat sieraden ons altijd gelukkig maken. Siert het cadeau onze oren, de hals, polsen of zelfs onze vingers dan is het bijna altijd een geslaagd cadeau. Bijna. De keuze is reuze in de wereld van mooie, subtiele sieraden. Je moet dus wel weten waar je moet zoeken. Het antwoord: bij Pepita d’Oro. Hier vind je modieuze sieraden van populaire merken, maar nog leuker: sieraden die handgemaakt worden door Rose, eigenaresse van het atelier aan de Thomsonlaan. Kies iets van haar hand en je weet zeker dat je moederlief verblijdt met iets heel bijzonders.

#2 Planten in prachtige potten van Filya Indoor Garden

Google ‘Moederdag’ en een digitale regen van bloemen komt op je af. Bloemen zijn ‘big business’ rondom deze feestdag. En terecht: bloemen vrolijken elke dag en elke ruimte op. Maar bloemen als cadeau… het is niet bijster origineel. Van planten heeft mama veel langer plezier en de juist gekozen pot kan echt een toevoeging zijn aan het interieur. De mooiste exemplaren vind je bij Haagse schat; Filya Indoor Garden.

#3 Prachtige jasjes en jurken bij Couqou

De garderobe van een moeder bestaat voor een deel uit kleding die ze verzameld heeft voordat ze ooit mama werd. Dit deel is te herkennen aan glitter, glamour en strakke broeken. Het andere deel straalt comfort uit. Dat laatste hebben we nodig. Het eerste deel is wat we eigenlijk stiekem willen. Het is best een goed idee om mama te verwennen met een prachtig kledingstuk, waar ze in de zomer mee kan pronken. Concept Store Couqou heeft een prachtige collectie waar je ongetwijfeld iets moois kan vinden.

#4 Massage bij Falcon Rose

Ze tilt, kookt, wiegt en wandelt wat af voor de kinderen. Mama zijn is een pittige fysieke inspanning. Rust is er nauwelijks bij. Wie een moeder echt wil verwennen gunt haar ontspanning. Die is te vinden bij Falcon Rose. Hier kan je een massage met aromatherapie boeken die helend kan werken voor mams. Dan is ze daarna weer opgeladen om de beste moeder ooit te zijn.

#5 Familie-ontbijt bij Café Loft

Jong gezin? Dan zitten de agenda’s ongetwijfeld rammetje vol. Hoe veel cadeaus je ook koopt, weinig is zo waardevol als tijd in het leven van een gezin met jonge kinderen. Dikke aanrader dus om met het gezin de deur uit te gaan voor een uitgebreid ontbijt. Café Loft is een heerlijke plek om met z’n allen te genieten van een ontbijt. Een perfecte start van een onvergetelijke Moederdag.

Geschreven door

Annelou Izeren