Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

5 x nazomeren doe je hier

Oh yes! Er staan zomerse temperaturen op de planning. Dat vraagt om een heerlijk weekendje terras hoppen in eigen stad. Klaar voor je weekendplannen?

vrijdag 3 september 2021

We hebben er even op moeten wachten maar het lijkt erop dat we komende dagen toch nog worden getrakteerd op heerlijk nazomers weer. Een zonnig weekend staat voor de deur en dat vraagt om een strakke planning! Een planning om de fijnste terrassen van Den Haag allemaal af te kunnen, bedoel ik uiteraard. Klaar voor? 

#1 Opstarten bij Café Loft

Een rustige start van je dag? Pak je fiets naar het Pomonaplein en vind een fijn plekje in de luwte tegen het kerkgebouw aan. Een bakje koffie, huisgemaakt taartje… Er zijn rottere manieren om je dag op te starten toch? Enne: loop ondanks het mooie weer vooral ook even de kerk in, want wat een fantastisch pand is dit toch!

#2 Lunchen bij Foam

In de Frederikstraat vind je Foam. Waar alles echt vers is. En kleurrijk. En mega lekker. En weet je wat ook fijn is: door de volledig plantaardige kaart, is het ook weer eens wat anders dan anders. Tel daar de ontspannen sfeer en het fijne tuintje achter deze ontbijt- en lunchroom bij op en je hebt een plek die wederom het ontdekken waard is.

#3 Borrelen bij Aloha

Voetjes in het zand, koud biertje in je hand en je zonnebril en zonnebrand binnen handbereik. Zo eenvoudig kan het zijn! Enige waar je nog even goed voor moet gaan zitten is die borrelkaart. Bij Aloha vind je altijd een fijn plekje om te vertoeven. Uitzicht op zee, omringd door surfers; een chillere borrelplek kunnen wij ons haast niet voorstellen!

#4 Hapje eten bij Capriole

Ja je moet er even voor naar de andere kant van Den Haag, maar we beloven je: het is de moeite waard! Capriole heeft wat ons betreft echt één van de mooiste terrassen van Den Haag. Bij mooi weer varen de bootjes af en aan, tuur jij met een goed glas wijn over het water en geniet je van de gerechten die ze hier iedere keer weer voorschotelen. Absolute aanrader!

#5 Afzakkertje bij Little Miss Sangria

Je zomerse dag in stijl afsluiten doe je natuurlijk met een feestelijke sangria in je hand. Plof voor je naar huis gaat nog even neer op het terras van Little Miss Sangria in de Reinkenstraat. Kies uit verschillende huisgemaakte sangria’s en geniet na van een fijn dagje ‘toerist in eigen stad’. Cheers!

Geniet van het weekend mensen! Enne: zie bovenstaand rijtje vooral als een leidraad. Je bent volledig vrij om de volgorde van deze fijne terrassen parade naar eigen keuze aan te passen 😉

Geschreven door

Marlies van der Kolk