Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De leukste zomervakantietips met kids

We zitten middenin in de zomervakantie en daarom delen we de fijnste vakantietips in eigen stad voor met het hele gezin!

vrijdag 6 augustus 2021

Het is alweer 3 weken zomervakantie in Den Haag, maar dat betekent gelukkig ook dat we er nog een aantal in het vooruitzicht hebben! De hoogste tijd dus om wat tips met jullie te delen voor een ideale vakantiedag met het hele gezin in eigen stad. Voor sportievelingen, creatievelingen, natuurliefhebbers en cultuursnuivers. Voor ieder wat wils! Voor de kids en het hele gezin. Hier komen ze.   

#1. Nog 1 weekend naar het Olympic Festival

Nog maar 1 weekendje en dan is het allermooiste sportevenement alweer voorbij: de Olympische Spelen. Dit weekend heb je nog de kans om naar Scheveningen te gaan en te genieten van unieke sportmomenten en de sfeer te proeven op het Olympic Festival. Misschien wordt het talent van jouw kind hier wel ontdekt of is dit het moment van inspiratie voor later! Een geweldig sportief uitje voor het hele gezin, waar je ook nog eens de kans hebt om een bekende Nederlandse topsporter tegen het lijf te lopen die net uit Tokio is teruggekeerd! Wel even zorgen dat je een kaartje scoort.

#2. De enige echte Naaierij Kidsclub

De dames van de Naaierij maken er elke woensdagmiddag echt een echt feestje van bij deze gezellige kidsclub. Hier kan je jouw kind met een gerust hart wel even een paar uurtjes achter laten. De ene keer maken ze een broekje, de andere keer zijn het scrunchies en zelfs knuffels maken staat op het programma. Alle creaties mogen natuurlijk mee naar huis genomen worden, wat het nog een beetje extra leuk maakt. Heb jij je kind gebracht bij deze creatieve dames, loop dan vooral even door de gezellige Boekhorststraat. Dit is zo’n leuk verstopt straatje midden in het centrum, daar wil je gewoon even doorheen lopen. Kijk op de Instagram van de Naaierij voor alle info en data. Oh en voor aankomende woensdag staat er een kids kleding swap op de agenda, er zijn nog kaartjes!

#3. Vakantiepret in het Zeeheldenkwartier

Elke week worden op de Instagram van het Zeeheldenkwartier tips gedeeld voor vakantiepret. Elke week een ander thema, denk aan ‘spelen & lezen’ met tips voor boeken en puzzels, die je bij de winkels in het Zeeheldenkwartier kan vinden. De eerste tip ging over creatieve workshops in de vakantie. Zo kan je elke week bij het Haags Kunstatelier lekker knutselen. Ook kan je zondag 29 augustus alvast in de agenda zetten, dan vindt de jaarlijkse Flagship market plaats in de Prins Hendrikstraat. Een lokale markt die ideaal is voor een gezellig gezinsuitje. Samen shoppen, samen eten en samen in de zweefmolen. Verder heb je niks nodig toch?

#4. Filmpje kijken in het Filmhuis

Dat Nederlandse zomers onvoorspelbaar zijn, wisten wl al en dat de zon zich ook weleens niet laat zien, hebben we deze zomer helaas ook weer moeten vaststellen. Maar dit soort dagen zijn wel ideaal voor een middagje naar de bios met z’n allen. In het Filmhuis worden op woensdag en zaterdag speciale familiefilms getoond. Elke week staat er een andere film klaar, dus als je er geen genoeg van kan krijgen en het is regenachtig, weten jullie wat je kan doen. Het Filmhuis zit tijdelijk op een andere locatie, gelukkig wel nog steeds in het centrum en dus goed te combineren met een gezellig lunchtentje zoals Juni! De mooiste tuin van het centrum vol leuke verstopte plekjes en ook plekjes waar je lekker overdekt kan zitten. Zo wordt het helemaal een gezellige dag!

#5. De zomervakantie vier je dit jaar in het Zuiderpark

Elke dinsdag, woensdag en donderdag is het Zuiderpark the place to be! Je kan er echt van alles doen en elke week ziet het programma er weer net een beetje anders uit. Een heerlijke middag relaxen of leren dansen, luisteren naar een verhaal wat wordt voorgelezen en genieten van de familievoorstellingen op de woensdagmiddag. Kijk op de website voor het hele programma. Ook aan de ouders is gedacht, want je kan hier heerlijk even tot rust komen in het gezellige Café Boom. De kinderen worden vermaakt en jij hebt hebt op die manier een beetje me-time. Dat noemen we nou een echte win-win situatie.

#6. Samen ontbijten met een Buitenontbijtje

Wat is er nou gezelliger dan ‘s ochtends met elkaar ontbijten? Juist, ontbijten op het strand! De zomervakantie is de tijd van het jaar om zo’n ontbijtje in te plannen met het hele gezin. Samen de dag beginnen, op een super mooi stukje strand en genieten van een heerlijk ontbijt. Dit maakt echt je dag! Ga snel naar de site van Buitenontbijtjes en plan een datum, want de ontbijtjes van Aafke wil je echt niet missen.

#7. Trashure hunten op Scheveningen

Ook dit jaar is het doel van Trashure Hunt om de hele zomer lang, dit zijn 92 dagen, het strand schoon te maken. Dit om het strand van Scheveningen opgeruimd te houden en om het publiek van Scheveningen er bewust van te maken hoe belangrijk dit is. Voor de kids wordt er elke woensdag nog wat extra’s georganiseerd. Om 14.00 is er de Trash & Art en om 15.30 uur is het tijd voor Trash & Skate. Wanneer je eerst hebt geholpen met Trashure hunten, mag je daar helemaal gratis aan meedoen! Een heerlijk uitje wat je met elkaar kan doen, maar ook zeker iets wat de kids lekker zelf kunnen doen. Dan heb jij tijd om even lekker een wandeling over het strand te maken, een rondje door Scheveningen te maken of doe eens gek en neem een duik in de zee! Ook hier zijn weer genoeg Haagse schatten te vinden. Denk aan The Shore, Aloha of Brasserie Up. Genoeg leuke plekjes!

Geniet nog van de zomer(vakantie)!

Geschreven door

Renee Dekkers