Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

April doet echt wat ‘ie wil

Als je net als wij ook niet meer weet wat je met dit weer aan moet, hier een paar fijne Haagse schatten tips voor alle weertypes in april!

woensdag 7 april 2021

Je moet van goede huizen komen deze dagen om je aan te passen aan alle voorbij komende weertypes. Van fikse hagelbuien tot zonnestralen en van stormachtige taferelen tot winterse buien. April doet wat ‘ie wil, doet zijn naam deze eerste week van de maand direct eer aan. Om ervoor te zorgen dat jij er ondanks dit veranderlijke weer toch weer een fijne week van kunt maken, presenteer ik je per weertype de ultieme Haagse schatten activiteit. 

#1 Het hagelt, het hagelt

Niets zo knus als lekker binnen zitten terwijl er buiten een fikse hagelbui overkomt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dat binnen zitten per se in je eigen woonkamer hoeft te zijn. De deuren van De Naaierij staan (op afspraak) voor je open zodat je je eigen kleding kunt maken of repareren tijdens het repair café. Theetje erbij en jij hebt een prima dagbesteding. Enne: check vooral ook meteen even de mogelijkheid voor naailessen en toffe workshops bij Zipper Studio.

#2 En het regent.. zonnestralen!

Tussen de buien door laat de zon zich gelukkig ook geregeld zien. En dan moet je je als echte Hagenees natuurlijk rapperdeklap richting het strand begeven. Toegegeven: ook met de andere weertypes is het strand een fijne plek. Maar om te genieten van de ‘take-away de luxe’ van Suiderstrand werkt zo’n zonnetje toch wel erg fijn mee. Na je strandwandeling even met je billen in het zand en een koud drankje in je hand. Meer heb je niet nodig toch? Ok, misschien maken die zoete aardappelfrietjes of een broodje falafel het feest helemaal compleet.

#3 It’s beginning to look a lot like Christmas…

Net als je na die paar zomerse dagen van vorige week dacht, dat je je klaar moest gaan maken voor je ‘summer body’, kwamen er afgelopen dagen opeens sneeuwvlokjes naar beneden gedwarreld. Huh?! Maar wat is er nu fijner dan met dat gure weer even een relax-momentje in te plannen? Tijdens een behandeling bij PureSan waan je je, met je ogen dicht, gemakkelijk even op een tropisch eiland én ga je met een stralende huid en dosis frisse energie weer naar buiten. Die sneeuwbui was vast van korte duur, dus wandel of fiets je door het Haagse Bos al nagenietend weer richting huis.

#4 De wind van voren!

Of van opzij, van achter, of juist volle bak tegen. Terwijl de wind op de fiets vaak zorgt voor flinke uitdagingen, wordt menig surfer of kiter juist dolgelukkig van de fikse wind langs onze mooie kust. The Shore en Aloha staan (als het weer het enigszins toelaat natuurlijk…) voor je klaar voor surflessen of surfverhuur. En bij beiden geniet je na je sessie natuurlijk van iets warms bij de take-away!

Jou kan niets meer overkomen deze week, voorbereid en wel! Maak er wat moois van!

Geschreven door

Marlies van der Kolk