Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Aye aye captain!

The Hague Boat, een unieke boottocht door de Haagse grachten. Wat een manier om Den Haag en alle verborgen schatten te ontdekken!

dinsdag 18 april 2023

Picture this: goed gezelschap, wind door je haren, zon op je bolletje, lekker hapje en drankje erbij, en dat alles terwijl je Den Haag eens van een heel andere kant bekijkt. Vanaf het water, dat is nog eens echt van de gebaande paden afgaan. Deze week dus een Haagse schat op het water: The Hague Boat. Lees er alles over in onze nieuwste blog!

Echtpaar Jan en Leonie zijn de (letterlijke) drijvende krachten achter The Hague Boat. De liefde voor boten is er bij Jan met de paplepel ingegoten. Met zijn vader als schipper, heeft hij zijn eerste jaren van zijn leven op het water doorgebracht. Eenmaal aan land bouwde hij vlotten achter het huis en groeide zijn hobby uit tot restauratieklussen en het bouwen van volledige boten.

En dat is precies hoe hun eigen (rondvaart)boot is ontstaan. Zelf ontworpen en met eigen handen gebouwd, wat een enorme klus! Maar dat maakt deze sloep, waar je wel met zo’n 30 mensen op kan, extra uniek.

Aan boord!

Jan en Leonie zijn super gastvrij en alles is mogelijk. Huur je de boot bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeestje met een groep vrienden of een bedrijfsuitje, dan is het helemaal ok om je eigen drankjes aan boord te brengen en je playlist op de speakers aan te sluiten. Maar heb je geen zin om met eigen koelboxen te slepen? Dan verzorgen ze met alle liefde de catering voor je. Zo deden ze dat ook vorige jaar, toen ik tijdens een familiefeestje aan boord van deze nieuwkomer in de Haagse grachten stapte. Echt een succes! Ook de opstapplek is flexibel. Kom je uit een andere stad met een groepje met de trein? Dan staan ze naast het station al voor je klaar om aan boord te springen.

Naast dat je de boot kan huren, kan je Den Haag ook vanaf het water ontdekken tijdens een van de wekelijkse rondvaarten en thema vaarten. Stap aan boord en Leonie vertelt je over de leukste highlights, bijzondere pandjes en mooie verhalen van Den Haag. En dan niet het standaard toeristenpraatje wat je misschien wel kent van de Amsterdamse rondvaartboten. Nee, ook dit is weer ongedwongen, gewoon gezellig en alle ruimte om zelf iets lekkers aan boord mee te nemen.

the hague boat den haag activiteit uitje

Van Breakfast Boat tot Cocktail Cruise

Er is nog zoveel meer te vertellen over deze Haagse schat, maar dat kan je het beste zelf ervaren tijdens een tochtje. Aanraders daarvoor zijn de – niet te missen – thema rondvaarten tijdens Haagse evenementen. Kies bijvoorbeeld voor de speciale Koningsnach rondvaart met een glaasje prosecco of biertje en een oranje gastvrouw die de zoutjes op tafel zet 😉

Denk ook aan zwoele zomeravonden inclusief zonsondergang in het Westbroekpark, een speciale Moederdagvaart, of een bier-, bubbels- cocktail- en gin tonic cruise. We zijn benieuwd wanneer we jou door de Haagse grachten voorbij zien komen! Laat je ons weten of je Daisy net zo’n schat vindt als wij?

 

Met je Haagse Schatten cadeaubon spring je zo aan boort bij The Hague Boat! Vergeet die dus niet in te leveren óf cadeau te doen.

Geschreven door

Barbara van Rest