Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Bakkies & bikes

Een waar walhalla voor koffie- en fietsliefhebbers: dat is Lola Bikes & Coffee. Maak in deze blog kennis met onze nieuwste Haagse schat!

woensdag 3 juli 2019

Op het toch wat statige Noordeinde vind je één van de meest chille plekken van Den Haag. Een waar walhalla voor koffie- en fietsliefhebbers: dat is Lola Bikes & Coffee! Ik maak op het moment van schrijven een klein vreugdedansje, want we mogen ze officieel een Haagse schat noemen. Wat Lola Bikes & Coffee zo bijzonder maakt, lees je in deze blog! 

Terwijl ik start met schrijven besef ik me dat Lola eigenlijk best lastig uit te drukken is in woorden, het is typisch zo’n plek waar je zelf naar toe moet. Waar je de sfeer moet ervaren en nieuwsgierig rond moet kijken. Want Lola is niet alleen een heel fijne plek om een bakkie te drinken en een taartje te eten, nee Lola is als een hechte club vrienden. Een fietsgemeenschap van ruim 200 man met een mega fijn clubhuis, is misschien een goede beschrijving. En het fijne is: ook als je (nog) geen onderdeel uitmaakt van deze Lola Cycling Club voel je je er meteen thuis.

Lola is zo’n plek waar je geïnspireerd raakt. Geïnspireerd om zelf die racefiets (ik!) weer eens van de spinnenwebben te ontdoen en je aan te sluiten bij één van de wekelijkse ritten. Maar ook een plek waar de bijzondere verhalen voor het oprapen liggen. De mooie samenwerking tussen Lola, de KNWU en Roast Factory die resulteerde in het bijzondere koffieproject AMANI is hiervan een voorbeeld. Met iedere slok koffie die je hiervan bij Lola drinkt, draag je bij aan de ontwikkeling van wielrennen in de landen waar de koffiebonen vandaan komen. Opbrengsten uit dit project gaan rechtstreeks naar de fietscommunities in Afrika. Ze zorgen ervoor dat getalenteerde wielrenners op trainingskamp kunnen en dat renners uit deze landen uiteindelijk ook mee kunnen doen aan internationale wedstrijden. 

De mannen van Lola hebben niet voor niets als missie om met hun onderneming en de community die daarbij hoort iets terug te geven aan de wereld. Het enige wat ik nog kan zeggen: keep up the good work! En voor alle lezers: neem je Haagse schatten cadeaubon mee en ga het zelf ervaren. 

Geschreven door

Marlies van der Kolk