Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op Vrijdag: 29 januari

Na een maand Dry January mogen we eindelijk weer proosten. Bij onze schatten vind je voor ieder glaasje een heerlijk drankje.

vrijdag 29 januari 2021

Ben jij één van die bikkels die meedeed aan Dry January? Dan maak ik een diepe buiging voor je. Een maand zonder alcohol is, zeker als je wel van een goede borrel houdt, sowieso al niet makkelijk, maar om het dan ook nog eens in lockdown te doen, lijkt me helemaal een opgave. Maar met de minuten die langzaam aftellen naar 1 februari, hierbij een paar tips voor een heerlijk Haags glaasje, naar ieders eigen smaak!

#1 Biertje?

Ons kantoor in The New Farm zit niet geheel toevallig naast onze favo Haagse brouwerij: Eiber Bier. Het was dan ook pure luxe om met het dichtklappen van mijn laptop aan het einde van de dag een heerlijk koud biertje open te trekken. Nu we thuis werken, is dit een groot gemis. Gelukkig kan Eiber bier gewoon online besteld worden! Hopliefhebbers kunnen ook terecht bij de Monastic Store. Dit winkeltje zit vast aan een klooster, en ze verkopen er dan ook de lekkerste eigen gebrouwen Kloosterbieren. In een grote fles, want drinken doe je nooit alleen.

#2 Wijn=fijn

Toen ik in augustus een alcoholvrije maand deed, had ik daar best wat moeite mee. Wat me op de been hield, was de gedachte dat mijn eerste drankje na de maand maar meteen mijn favoriet moest zijn: Een chardonnay uit de Bourgonje. Mega decadent natuurlijk, maar ik vond dat ik dat wel verdiend had. Bij Porte Reffe kan je dan ook terecht voor echte mooie wijnen. Weet je niet zo goed wat je nou precies lekker vindt? Man van de wijn Marthijn weet alles over zijn prachtige assortiment en gaat samen met jou op zoek naar je perfecte match!

#3 Sangria, olé!

De fans van dit heerlijk fruitige drankje zijn bij Little Miss Sangria aan het goede adres. Zij maken al hun sangria zelf, en verkopen dit in fijne grote flessen. Ze hebben niet alleen de klassieker met rode wijn, maar maken ook versies met witte wijn en rosé. Zo kan je lekker variëren! Er is nu zelfs een speciale wintervariant, waarmee ze je laten proeven dat sangria gewoon het hele jaar door kan.

#4 Aan de saké

Saké staat bij veel mensen niet zomaar in de kast, maar dit is zeker een fijn drankje! Deze Japanse drank wordt gemaakt van rijst, water en gist en is er in vele verschillende soorten. Ze hebben er zelfs één met een bubbel, een soort champagne dus! Saké is koud en warm te drinken, dit ligt helemaal aan hoe de brouwer de drank bedoeld heeft. Deze mooie drank haal je natuurlijk bij onze Sushimeisjes!

#5 Warm worden met glühwein

In een tijden van veel thuis zitten, is iedere dag een ommetje toch wel de minimale beweging die je op een dag nodig heb. Nou plan ik mijn ommetjes vaak rond een uur of drie, zodat ik ergens aan het einde, als ik echt een koude neus heb, ergens in de buurt een lekker glühweintje kan halen! Eén van mijn favorieten is onze nieuwe schat (waarover binnenkort meer) Pastis. Zij hebben zo’n schattig kraampje voor de deur, dus ideaal voor een glühweintje to go!

Geschreven door

Anouk van Schie