Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De kunst van het knippen

Haagsche Kopjes is een plek waar kunst, creativiteit én natuurlijk het kappersvak samenkomen. Een plek waar iedereen zich op z'n gemak voelt!

maandag 27 februari 2017

Praat met deze Haagse onderneemster over ‘lokaal’, ’typisch Haags’, ‘maatschappelijk’ en ‘creatief’, dan verschijnt een enorme twinkeling in haar ogen. Ik heb het over Barbera Sterk, al meer dan 20 jaar eigenaresse van de fijne kapsalon Haagsche Kopjes. Ze is enorm gepassioneerd, heeft hart voor de zaak en alles wat met oprechte Haagse initiatieven te maken heeft. Nieuwsgierig geworden? Lees er alles over in deze blog!

Ik ken de kapsalon eigenlijk al heel erg lang. Mijn hele familie is er kind aan huis en zij lopen er altijd piekfijn weer naar buiten. En zo trouw als dat ik het liefste aan mijn eigen kapper ben, moest ik er natuurlijk ook een keertje aan geloven. En ja hoor, eindelijk begrijp ik wat ze bedoelen. Het is geen standaard kapsalon. Het is een kapper waarbij je je op je gemak voelt, eentje waarbij het niet uit maakt of je voor een bijzonder kapsel gaat, of alleen voor de dooie puntjes. Waar ze naar jou als persoon kijken, en het helemaal niet erg is als je er toch nog een heeeeel klein beetje extra vanaf wilt als ze eigenlijk net klaar zijn met knippen.

Een kapper dus waar je je thuis voelt, en waar je omringd wordt met creativiteit. Want zonder creativiteit kan je geen goede kapper zijn, weet Barbera mij te vertellen. ‘Niet persé om bijzondere of hippe kapsels mee te knippen, maar omdat je elk kapsel moet kunnen afstemmen op iemand zijn wensen en passend bij steeds weer een uniek persoon’. En die creativiteit zie je niet alleen terug in de skills van de kappers…

Meer dan een kapperszaak

Naast een fijne kapper, is Haagsche Kopjes ook een uniek podium voor creatieve uitingen. Je vindt er regelmatig nieuwe kunst of fotografie aan de muur. Altijd leuke, inspirerende of indrukwekkend exposities. Soms Barbera haar eigen werk, vanuit haar achtergrond als kunstenares en fotografe, en soms van andere exposanten zoals poëzie van De Woordenwisseling. Eén ding hebben de exposanten in ieder geval altijd gemeen, en dat is dat ze Haags zijn. Barbera is namelijk (net als wij!) fan van Haagse initiatieven.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan eens langs voor een goede knipbeurt en  bewonder het werk van lokale kunstenaars. En houd ook zeker de website in de gaten, want aan vernieuwende initiatieven bij Haagsche Kopjes geen gebrek.

Geschreven door

Barbara van Rest