Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De schat achter de schat: Pepita d’Oro

Vandaag kom je alles te weten over Rose, de eigenares van Pepita d'Oro. Wie is nou eigenlijk die schat achter deze leuke Haagse Schat?

dinsdag 21 december 2021

Wat is er nou leuker met kerst dan een prachtig sieraad geven aan een bijzonder iemand of het ontvangen er van. Zeker als dit prachtige sieraad van onze Haagse Schat, Pepita d’Oro komt! Maar wie zit er nou achter deze mooie sieraden in dat leuke boetiekje aan de Thomsonlaan? Dat is Rose, zij is de eigenaresse van deze mooie winkel vol pracht en praal. Dacht jij stiekem ook dat zij Pepita heette, dan ben je zeker niet de enige! Lees snel verder en kom alles te weten over deze Haagse schat! 

Allereerst willen we heel graag wat meer weten over jouw sieradenwinkel. Hoe kwam je ooit op het idee en hoe ben je hier terecht gekomen?

“Op mijn 14e ben ik bij Bisha gaan werken, een sieradenwinkel in Den Haag. Ik deed dit altijd op zaterdag. En als ik vakantie had, dan was ik daar het liefst de hele vakantie. Ik vond het zo ontzettend leuk en heb er uiteindelijk 10 jaar gewerkt. Daar kwam ik er achter hoe handig ik eigenlijk was. Mijn moeder vroeg toen of ik geen goudsmid zou willen worden. En ik dacht, goudsmid? Dat doen toch alleen maar stinkende oude mannetjes! Uiteindelijk ben ik het toch gaan doen en zo ging ik elke dag vanuit Den Haag op weg naar Schoonhoven. Omdat ik de opleiding zo leuk vond, heb ik dat reizen totaal niet als vervelend ervaren.

5 jaar geleden was ik zwanger van mijn eerste kindje en zei mijn man ineens, er staat een winkelpand vrij op de Thomsonlaan, laten we gaan kijken! Ik dacht alleen maar, nu?! Een zaak openen?! No way! Mijn vriend en mijn moeder hebben mij uiteindelijk kunnen overhalen en nu 5 jaar later, wil ik hier voorlopig echt niet weg. Ik heb altijd de wens gehad om een boetiek te hebben, en tegelijkertijd ook mijn eigen sieraden te maken. Ik vind dat ik een uniek concept heb. Het is de mix geworden van wat ik deed en wie ik ben, gecombineerd in 1.”

Veel mensen denken door de naam van jouw winkel dat jij Pepita heet. Wij weten dat het niet zo is, maar waar komt de naam vandaan?

“Dit denken inderdaad heel veel mensen! Ik heet Rose van Ginneken. Maar Rose van Ginneken, dat klinkt toch niet als een leuk boetiekwinkeltje? Ik wilde een naam die vrouwelijk is, die iets liefelijks heeft en wat past bij de uitstraling van een leuk boetiekje. De Italiaanse vriend van een vriendin van mij kwam uiteindelijk met deze naam wat goudklompje betekent. Dat vond ik wel heel toepasselijk!”

Oké genoeg over de winkel. What about you, hoe zou jij jezelf omschrijven?

(moet heel lang nadenken) “Ik denk dat mijn kwaliteit, poeh ik vind het altijd erg lastig om te vertellen wat goede eigenschappen zijn. Ik ben niet zo arrogant, wat mensen soms wel denken. Ik denk dat mijn kwaliteit is dat ik heel goed kan luisteren naar de wens van een klant en dit kan omzetten tot een sieraad. Dus de wensen van iemand vertalen naar een sieraad. Dat doe ik verder niet met tekeningen of met patronen of met een heel plan. Die creativiteit zit gewoon in mijn hoofd. Je ziet het meteen aan iemand als hij/zij het sieraad past of zij er blij van wordt of niet. Je ziet het aan het gezicht, soms krijgen mensen zelfs tranen. Dit komt ook omdat veel sieraden een verhaal met zich meedragen. Erfstukken bijvoorbeeld of een sieraad wat je hebt gekregen van een dierbaar persoon. Ja, ik heb best vaak huilende klanten in winkel, gelukkig wel altijd tranen van geluk.”

Hoe ziet een favoriete dag er uit voor jou? Is dat een dag in de winkel of juist een dagje met je kids?

“Nou, nu word ik officieel verkozen tot slechtste moeder van het jaar. Gelukkig kunnen mijn kids nog niet lezen! Maar ik vind het heerlijk om ‘s ochtends naar mijn werk te gaan en daar in alle rust op te starten met een kopje koffie. Ik zie mijn werk echt als mijn hobby, zeker door de combinatie van een winkel hebben en goudsmeden. De hele dag sieraden maken zou ik niet leuk vinden, juist dat contact met mensen tussendoor maakt het leuk en afwisselend! Ook inpakken van de sieraden vind ik zo leuk om te doen, je kan wel zeggen dat ik een inpaktic heb!” Dat is dan ook duidelijk te zien aan de manier waarop de cadeautjes bij Pepita worden ingepakt, alleen dat is al een cadeautje.

Tot slot, wat of wie is jouw favoriete plekje in Den Haag?

“Nou ik heb eigenlijk echt geen tijd om ergens naartoe te gaan. Ik heb ook geen tijd voor een hobby. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook echt heerlijk om een kok thuis te hebben. Maar als ik moet kiezen, ga ik toch wel voor de massagesalon aan de overkant. De massages bij studio Marnda, die vind ik zo lekker! Dat is tegenwoordig ook echt mijn favo verjaardagscadeau. Naar Zondag ga ik graag voor een koffietje, voordat ik met de kids naar de speeltuin ga en bij Catch voor de lekkerste lunchsalades.”

Pepita d’Oro is deze hele week nog open, zodat jij op de valreep nog een heel bijzonder kerstcadeautje kan scoren! Rose is van alle markten thuis, dus ook bezorgen doet ze gewoon. Houd haar Instagram in de gaten voor al het moois en stuur een berichtje met jouw wensen. Je kan ook even langs de winkel lopen, van achter haar desk helpt ze je graag aan een sierraad to go!

Geschreven door

Renee Dekkers