Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De schatkamers van de schatten

Den Haag houdt het mooiste verborgen. Zo ook onze Haagse schatten. Dit zijn de schatkamers van de leukste restaurants, koffiezaken en winkels van Den Haag.

woensdag 8 juli 2020

Den Haag houdt het beste verborgen. Onze Haagse schatten doen dat ook. Wij gaan een paar geheimpjes van Haagse restaurants, koffietenten en winkels verklappen. Dit zijn de schatkamers van de Haagse schatten.

Romantisch schommelen bij BijClarence

Al is het heerlijk om op het terras van BijClarence naar alle voorbijgangers in de Piet Heinstraat te staren; wie iets meer wil verdrinken in de ogen van zijn of haar lunchpartner, kan beter doorlopen naar de kleine overdekte tuin van het restaurant. Hier kun je romantisch onder groene bladeren zitten en zelfs even gebruik maken van de schommel die hier hangt. Een schatkamer die verliefde gevoelens aanwakkert. Én: een toffe plek voor mooie foto’s van jou en je eigen Haagse schatje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 6F75832B-2FFB-46DA-9456-2571669D83E7-768x1024.jpg

Knippen bij Achtung Baby en Lola Bikes & Coffee

Je haalt je brood bij de bakker, je bloemen bij de bloemist en je laat je knippen bij… een kinderkledingwinkel of een koffietent. Inderdaad. In de schatkamers van Achtung Baby en Lola Bikes & Coffee huizen kappers. Bij Achtung Baby gaat het, heel toepasselijk, om kinderkapper Andy die elke woensdagmiddag de jongste koppies van een frisse coupe voorziet. Bij Lola staat Timmi klaar om de baarden van sportieve wielrenners en andere koffieliefhebbers te trimmen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3721-768x1024.jpg

Privé dineren bij Bistro Jules

Naast een overdekt terras en een prachtig ingericht restaurant, kun je bij Bistro Jules ook nog eens in de bovenkamer zitten. Een chique ruimte waar je met het door jou gekozen gezelschap heerlijk kunt genieten van een Frans-Zwitsers diner. Lees: bisque, kaasfondue en een prachtige crème brulee.. Dat is optimaal genieten, zonder dat je je hoeft druk te maken of het koppel een tafel verderop overlast ondervindt van jouw schaterlach.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vergaderen.jpg

Groen paradijs bij Little Green Shop: Bar & Zo

Planten leven binnen, maar ook zeker buiten. Bij The Little Green Shop in de Prins Hendrikstraat krijg je beiden. Maak je weg binnen langs alle spetterende binnenplanten en voor je het weet sta je in de groene tuin van ondernemers Barro en Zoë. Er staat hier zelfs een kleine kas waar een heerlijk tropische geur hangt. Wil je van je woonkamer een stedelijke jungle maken? Dan moet je in de schatkamer van deze Haagse schat zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AE446B40-4141-4B16-AFBE-7757F9E00B04-768x1024.jpg

Pracht en praal bij Sprinkel + Hop

Liefhebbers van vintage kunnen geen genoeg krijgen van alle prachtige spullen die door Joke van Sprinkel + Hop bij elkaar gezocht worden. Nu kun je natuurijk elke dag voor de etalage gaan staan om je te laten inspireren, maar dan mis je de helft! Sprinkel + Hop kent namelijk twee achterkamers die waanzinnig mooi zijn ingericht met allerlei vintage parels. Dit mag je niet missen! Hier zijn de mooiste schatten te vinden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4062-768x1024.jpg

Geschreven door

Barbara van Rest