Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De ultieme weekendguide

Volg deze weekendgids en geniet van een weekendje Den Haag. Met deze tips maak je er weer een onvergetelijk weekend van.

donderdag 20 augustus 2020

Het is tijd voor weekend! Voor sommigen van jullie is het al 5 weken lang weekend, anderen van jullie zouden nu in de Alpha staan tijdens het jaarlijkse Lowlands festival en voor een aantal van ons is het gewoon weekend na weer een week hard werken. Bij welke groep je ook hoort, weekend is altijd een goed idee! Na lange tijd hebben wij weer eens wat weekendtips voor je verzameld. Met deze weekendguide heb je gegarandeerd genoeg inspiratie voor een fantastisch Haags weekend!

#1. Borrelen met een kaasplankje en rosé bij Café Loft

We beginnen het weekend natuurlijk op vrijdagmiddag met de wekelijkse vrimibo. Deze week doen we dat bij Café Loft. Een heerlijke plek, ver weg van het centrum met een perfect terras voor deze nog steeds zomerse vrijdagavond. Bestel het “Cheese me up” kaasplankje en bestel daar vooral hun eigen Loft huisroseetje bij! Cheers, het weekend is begonnen!

#2. Koffie, museumbezoek en lunchen op zaterdag

Na de borrel van vrijdagavond, begin je je zaterdagochtend rustig met een kopje koffie en een lekkere plak cake bij Lola. Pak een plekje buiten en geniet van alles en iedereen wat voorbij komt op het Noordeinde. Of ga lekker binnen zitten met een krantje en maak een rondje langs alle bijzondere fietsen die er hangen. Na deze rustige ochtend raad ik je aan om een bezoek te brengen aan het Museum van Beeld en Geluid, waar de World Press Photo 2020 te zien is. Indrukwekkende foto’s gemaakt over de hele wereld. Na dit museumbezoek loop je terug naar het Noordeinde voor een lunch bij SamSam waar je onder het genot van een lekker broodje de foto’s nog even rustig op je in kan laten werken.

#3. Waan je in het buitenland bij de filmpremières van het Filmhuis

Deze culturele zaterdag sluit je af met een bezoek aan het Filmhuis. De perfecte onderbreking van een staycation in eigen land. Reserveer 1 van de internationale films en voor 1,5 uur waan je je even in een ander land. 1,5 uur lang een andere taal, 1,5 uur lang een ander landschap dan onze weilanden en 1,5 uur lang even andere muziek. Dit allemaal zonder dat er ook maar een vliegticket of lange autorit aan vooraf komt. Ideaal zo’n staycation!

#4. Boulderen op de sportieve zondagochtend

Het weekend is voor mij niet compleet zonder een sportochtendje! Begin deze sportieve ochtend met een fietstocht naar de Binckhorst, zodat je lichaam al lekker in de sportieve modus komt. Daar aangekomen kies je voor een lesje boulderen, bij de nieuwe boulderhal Walhalla. Ervaar het vrije gevoel van klimmen zonder zekering. Niks zo lekker om het lichaam even flink te laten zweten en de mind lekker te ontspannen, door met niks anders bezig te zijn dan het uitzoeken van de beste route. Hier kan je de rest van de dag op teren!

#5. De perfecte afsluiter van dit weekend bij de PAARD Zondagsmarkt

Deze zondag staat er iets unieks te gebeuren! Het Paard gooit hun geheime schuifdeuren open voor publiek. De los- en laadruimte die normaal gesproken enkel wordt gebruikt om de artiesten uit hun tourbussen te onthalen, wordt deze zondag gebruikt voor een super knusse gezellige zondagsmarkt. Denk aan vintage, kunst, leuke plaatjes en lekkere drankjes. Nog een extra goede reden om te komen, is omdat onze favoriete dames van de Naaierij er ook te vinden zijn! Ga op zoek naar hun kraampje en ga voor een uniek outfit van hun eigen Bloesem Collectie of laat je kapotte kleding repareren door Roos! Echt genoeg redenen om deze super toffe markt te bezoeken! Oh ja, hadden we al gezegd dat de de entree gratis is? 😉

Geschreven door

Renee Dekkers