Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

De wereld door een lokale lens

Een schitterende foto aan de wand waarvan je weet dat de fotograaf, afkomstig uit een ontwikkelingsland, mee deelt in de opbrengsten. Mooi toch?

donderdag 15 september 2022

Voor als je je in je eigen woonkamer weer even wil wanen op die ene fantastische reis óf die mooie bestemming toch nog wat te ver gegrepen is, maar je wel alvast in de sferen wil komen is daar Fair Photo Shop. Deze nieuwe Haagse schat geeft fotografen uit ontwikkelingslanden een podium en verkoopt hun prachtige werken op aluminium en plexiglas. Het resultaat: absolute eyecatchers voor bij jou thuis! 

De wereld door een lokale lens

Het bijzondere van deze schat? Alle foto’s die ze verkopen zijn gemaakt door lokale fotografen. Voornamelijk uit landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zij krijgen via Fair Photo Shop de kans om hun werk met een veel groter publiek te delen en (niet geheel onbelangrijk) krijgen daar ook nog eens een eerlijke prijs voor. En dat vinden wij mooi. De werken trouwens ook.

Van kalender naar webshop

Het idee voor Fair Photo Shop ontstond toen eigenaresse Wilma tijdens haar werk bij Oxfam Novib jarenlang de fameuze kalender mocht maken. Dit is een kalender met inspirerende beelden van getalenteerde en opkomende fotografen uit ontwikkelingslanden. Toen al vond ze het zonde dat deze alleen op de kalender getoond werden. Met haar Fair Photo Shop biedt ze vergelijkbare fotografen nu een platform om hun werk te verkopen. Prijkt er bij jou straks ook een prachtige plaat aan de muur?

Geschreven door

Marlies van der Kolk