Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Die Haagse zomer was zo slecht nog niet

Met nog maar 4 dagen zomer te gaan, is dit het juiste moment om even terug te blikken. Welk zomers moment in Den Haag was jouw favoriet?

vrijdag 17 september 2021

Met officieel nog maar 4 dagen zomer te gaan, leek het mij eens goed om terug te blikken op afgelopen zomer. Over het algemeen heerst het idee van een vrij natte koude zomer, maar is dat wel echt zo? Ook moesten we nog steeds dealen met corona en was een ‘slutty summer’ vol zwoele festivals nog niet aan de orde, maar heeft dat de pret echt kunnen drukken? Dankbaar zijn, sommigen krijgen kriebels van het woord dankbaar, maar soms is het best goed om even stil te staan bij de dingen waar je allemaal dankbaar voor bent. Kijk jij samen met mij terug op deze zomer? En wie weet kom jij er net als ik achter dat die Haagse zomer echt zo slecht nog niet was.

#1. Die heerlijke ochtendjes op het strand

Ik begin maar meteen met het eerste wat er bij mij op komt als ik aan deze zomer denk. Hoe ik dat doe? Even mijn ogen dicht doen. En wat zie ik dan als ik aan deze zomer denk? Juist, mijzelf zittend bij The Shore op zondagochtend na een heerlijke bootcamp les. Genietend aan een van de picknicktafels met een groepje vrienden, trakteren wij onszelf altijd op een lekker koffietje van Roast Factory als we hier zijn. En als we echt goed ons best hebben gedaan, ook nog op een portie pancakes. Nog een moment dat meteen naar boven komt? Die ene ochtend dat ik al om half 9 bij strandtent Suiderstrand zat, met uitzicht op zee, nog een heel stil strand en dat je nog heel even dat strand helemaal voor jezelf alleen hebt voordat de wereld langzaamaan wakker wordt. Ja, dit zijn een paar mooie momenten van afgelopen zomer! Heb jij een paar strandmomentjes waar je dankbaar voor bent?

#2. Het feit dat ik geen alcohol allergie heb

Het is maar goed dat ik geen allergie heb voor alcohol, want ook afgelopen zomer zijn er weer tal van momenten geweest waarbij lekkere drankjes een goede invloed hadden op de avond! Zo heb ik bij Capriole Café echt een heerlijke cocktail gedronken en voelde het meteen als een super zomeravond! Omdat koken niet zonder een lekker wijntje gaat, ben ik erg dankbaar voor Porte Reffe. Het is echt een feestje om daar een lekkere fles wijn uit te zoeken. Helemaal leuk vind ik het dan, dat je gasten ‘s avond helemaal enthousiast zijn over de uitgekozen wijn. Dus erg dankbaar voor jou Marthijn!

#3. Al het sporten buiten

Sporten vind ik altijd lekker, maar in de zomer is het toch wel extra genieten! Niet al die kleding aan hoeven, zoals in de winter en gewoon lekker buiten. Met vaak genoeg een zonnetje als ik terug denk aan de sportsessies van afgelopen zomer. Hoogtepunt was toch wel het buiten boulderen bij Boulderhal de Campus. Dit raad ik echt iedereen aan! Boulderen is al leuk, het is echt een soort ‘sporten en puzzelen in één’. Bij de Campus hebben ze een echte bouldertuin gemaakt, waar je ook echt heerlijk kan zitten en kijken naar andere klimmers. Dus ben je deze zomer nog niet geweest, de buitenruimte blijft open zo lang het weer het toelaat. Ik zou echt nog even gaan als ik jou was!

#4. De restaurants met overkapping

Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij Fleurs op het terras zat en dat het begon te regenen. In plaats van dan iedereen weg liep, gaf Fleur een aantal paraplu’s aan de gasten. Zodat we gewoon lekker buiten konden blijven zitten zonder dat ons koffietje overstroomde van de regen, heerlijk Nederlands toch! Dat was helaas niet de enige regenachtige dag deze zomer, maar dat neemt niet weg dat je dan geen heerlijke zomerse avond kan beleven. Bij Bistro Jules kan je heerlijk dineren in het gezellig overkapte tuintje. Bij Juni in de Nutstuin hebben ze ook speciaal voor dit soort natte dagen een paar fijne overdekte plekjes kunnen creëren in de tuin, waarbij je toch echt meteen het ultieme buitengevoel hebt.

#5. Alle fietsritjes door het Haagse

Als er nou iets lekker is in de zomer, dan is het wel fietsen. Op bloedhete dagen is dat de enige manier om een lekker windje te hebben en al fietsend geniet je het allerbeste van deze stad. Elke dag fiets ik voor mijn werk vanuit Voorburg door het centrum richting Kijkduin. Het is zo leuk om ‘s ochtends de stad te zien wakker worden. De gezellige tafels en stoeltjes van Lola Bikes and coffee worden buiten gezet, Couqou maakt zich klaar voor een winkeldagje, de plantjes van Little Green Shop worden naar buiten gereden en mensen beginnen gezellig met een koffie en een krantje op het terras bij Arari. ‘s Avonds als ik terug fiets is de sfeer weer heel anders. Met een prachtig avondlicht, zie je mensen gezellig dineren op de hoek van Valkenboskade bij de Sushimeisjes, de tafeltjes bij Pastis zitten helemaal vol en je hoort zo’n gezellig rumoer van mensen. Ik zie mensen terug naar huis fietsen met de Bakfietsgym tasjes en dan weet je, die hebben een heerlijke workout gehad bij zonsondergang. Mooie, typische zomerse taferelen die je allemaal ziet, als je op dat fietsje zit. Geniet jij ook zo van je zomerse fietsritjes door deze fijne stad?

Ik hoop dat jullie net als ik, als je je ogen even sluit en denkt aan deze zomer, net zulke mooie momenten kunnen herinneren van afgelopen zomer. En dat je terug kan kijken op een heerlijke Haagse zomer. Het is officieel nog maar een paar dagen, dus maak nog lekker een paar goede zomerherinneringen en breng een bezoek aan een van onze Haagse Schatten. Dat zijn altijd memorabele momenten!

Geschreven door

Renee Dekkers