Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Duurzaam dineren aan het water

Duurzaam en bijzonder dineren aan het water, dat kan bij restaurant Ethica. Reserveer jij ook snel een plekje aan de kade?

dinsdag 18 april 2023

Restaurant Ethica, op het hoekje van de Dunne Bierkade, verdient het simpelweg om ontdekt te worden! Met een heerlijke menukaart, een mooi verhaal en een toplocatie in Den Haag, zijn er genoeg redenen om hier heel snel eens neer te ploffen. En dat wordt met het naderende lenteweer alleen maar nóg fijner. Dineren kan er namelijk ook aan het water. Vergeet als je dat doet niet ook binnen even een kijkje te nemen want de bar is magisch mooi en het restaurant heeft een mega gezellige sfeer. 

Van de Boekhorst naar de Dunne Bierkade

Leuk weetje: het oorspronkelijke plan van eigenaren Joske en Robin was om een restaurant in de Boekhorststraat te openen. Het pand was bekeken, gekozen en eigenlijk waren ze er wel klaar voor. De tijd ging voorbij en het duurde en duurde maar voordat ze door konden. Maar zo enthousiast en ondernemend als ze zijn organiseerden ze in de tussentijd een pop-up restaurant op het hoekje van de Dunne Bierkade. Een pand wat leeg stond en vroeger een horecaschool was. De eigenaar van het pand was enorm enthousiast en hetzelde gold voor Joske en Robin, change of plans dus! Hun droom ging verder aan de Dunne Bierkade. Als je het mij vraagt een parel van een pand met een perfect terras aan het water, waar in de zomer het langste de zon schijnt. Wat wil je nog meer?!

Nog veel meer!

Joske en Robin willen nog veel meer. Ze hebben samen zoveel ambitie en mooie doelen voor ogen! Het restaurant hebben ze in lockdown tijd helemaal verbouwd. De kelder is opgeknapt en verdeeld in verschillende ruimtes, de moestuin neemt inmiddels serieuze vormen aan en Robin heeft zijn jachtdiploma gehaald. Ja, je leest het goed. Waarvoor hij dit gebruikt? Om op een duurzame manier aan vlees te komen voor het restaurant. In Nederland is bijvoorbeeld een overschot aan reeën, waardoor de balans in de natuur verstoort wordt. Met zijn jachtdiploma op zak, mag hij op deze dieren jagen en kan hij dit vervolgens heerlijk bereiden in de keuken van Ethica. Dit is dé manier om duurzaam aan je vlees te komen!

Duurzaamheid verspreiden

Nee dit heeft niks te maken met nieuwe onderzoeksresultaten, dit is de manier hoe ze bij Ethica omgaan met hun recepten. In plaats van kennis voor zich te houden, willen zij hun kennis juist met je delen. Op de website kan je dus een heel aantal van hun duurzame recepten vinden. Deze kan jij weer delen met jouw omgeving en zo krijgt duurzaamheid een steeds groter bereik. Eén van de grotere doelen van Joske en Robin. Maar natuurlijk blijven deze recepten het lekkerst van de kok zelf, dus ga vooral eerst lekker proeven in het restaurant voordat je zelf aan de slag gaat. Je kan zowel voor de lunch (alleen in het weekend), een uitgebreide borrel en voor een heerlijk diner bij Ethica terecht. En vergeet niet; vertel het voort!

Geschreven door

Renee Dekkers