Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Duurzaam schat zoeken bij Made in Moerwijk

Wil jij van 2022 een wereld verbeterend jaar maken? Lees dan snel verder over Made in Moerwijk en breng een bezoekje!

maandag 10 januari 2022

Duurzaamheid, misschien wel iets wat jij als goede voornemen hebt opgeschreven voor dit jaar. Hoe ga je duurzamer door het leven en hoe zorgen we er voor dat we moeder aarde een beetje kunnen redden? Een plek waar ze heel goed begrijpen hoe je moeder aarde een beetje helpt, is bij Made in Moerwijk. Een duurzamere plek dan dit ga je niet vinden hoor! Daarom geven wij jou graag een kijkje achter de schermen bij deze unieke schat en zo doe jij meteen weer ideeën op voor een duurzaam 2022! 

Zo veel mooie initiatieven

Oké, waar ga ik beginnen? Deze plek heeft zo veel mooie initiatieven, waar je enthousiast van wordt en daarom moet dit gedeeld worden! Je moet bedenken dat alles wat er op de wereld nieuw wordt gemaakt er eigenlijk al is. Er zijn al miljoenen spijkerbroeken in omloop in de wereld. Dus waarom per se een nieuwe kopen, als je ook gewoon een prachtige en unieke broek tweedehands kan kopen? Volgens dit principe werken ze ook bij Made. Waarom nieuwe dingen aanschaffen, als je van ‘oude’ spullen ook nog genoeg moois kan maken? Een mooi voorbeeld is het fietsproject; fietsen worden vanuit het fietsdepot bij de klussers van Made afgeleverd, het klusteam gaat vervolgens in hun fietsenkelder aan de slag en fabriceren de oude fiets weer helemaal tot nieuw! Maar dan wel voor een leuker prijsje dan een nieuwe fiets. Super duurzaam en ook nog lekker voor de portemonnee dus!

Creatief en ontzettend lief

Ooit bedacht om van je oude jas iets nieuws te maken? Nee? Nou bij Made wel! Daar maken ze van oude jassen, mooie en stevige rugzakken. Een unieke rugzak, in plaats van een rugzak die je al bij iedereen ziet. Geen verspilling van materiaal en je hoeft niks weg te gooien, waardoor er ook minder afval is en dus minder verbranding. En nog een klein pluspuntje, je hoeft ook nog geen afscheid te nemen van jouw favoriete jasje, want dat wordt nu gewoon jouw favoriete tasje!

Maar ze doen nog veel meer. Zo is er ook een team, dat zich inzet voor het verbeteren van duurzaamheid in huizen. Denk aan isolatie materiaal, tochtstrips, spaarlampen en andere kleine aanpassingen. Deze kleine aanpassingen maken een groot verschil en daar worden jij en moeder aarde heel erg blij van! Het klusteam komt langs met een pakketje en installeert dit vervolgens bij mensen in de buurt! Zo mooi!

De spullebak

Klaar voor het volgende mooie idee? De Spullebak; ook al zo’n prachtig concept! Als inwoner van Den Haag verzamel je spullen die jij niet meer nodig hebt, deze spullen lever je vervolgens in bij De Spullebak, bij Made in Moerwijk. Vervolgens gaan zij aan de slag met de inhoud, ze sorteren het en het wordt weer weg gebracht naar lokale bedrijven. Deze lokale bedrijven zorgen er vervolgens weer voor dat jouw oude spullen en tweede leven krijgen! Denk aan boeken die opnieuw worden verkocht bij de Paagman op de tweedehands afdeling. Dus heb jij nog oude spullen liggen, breng ze naar de Spullebak bij Made, zo kan je meteen ideeën opdoen voor andere wereldverbeterende concepten!

Ja, Made in Moerwijk is echt een schat om in de gaten te houden. Naast al deze mooie en duurzame werkzaamheden, doen ze nog zoveel meer moois op maatschappelijk niveau. Ze creëren werkgelegenheid, ze zorgen voor opleiding en het is gewoon heel gezellig om mét elkaar aan zulke projecten te werken! Dus breng een bezoekje (als dat straks weer kan) en laat je inspireren. Hou ook de website in de gaten, want hier staan elke keer weer wisselende producten die zij aanbieden. Nu hebben ze bijvoorbeeld hele leuke heuptasjes, ideaal voor het festivalseizoen straks! En wist je dat je ook hier gewoon je Haagse Schatten cadeaubon kan inleveren?

Geschreven door

Renee Dekkers