Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Een dagje centrum Den Haag

We nemen je in deze blog mee op stadswandeling langs onze fijne Haagse schatten in het centrum van onze stad. Stevige stappers aan en gaan!

woensdag 28 juli 2021

We schrijven vaak dat we Haagse schatten hebben waar je met liefde een stukje voor om wil fietsen. Maar wat nou als je met de trein komt? Dan hebben we natuurlijk ook een super leuke route voor je, die je met gemak kunt lopen! Enne; kom je wel uit Den Haag, dan zet je je fietsje gewoon bij het station en volg je alsnog deze fijne lokale stadswandeling langs onze Haagse schatten. We schatten in dat je hier wel een halve dag zoet mee bent!

#1 Lekker Brood

Wanneer je vanaf Den Haag Centraal Station via de Herengracht de stad in loopt, kom je allereerst langs één van onze lekkerste schatten, genaamd Lekker Brood. Hier verkopen ze vers belegde broodjes, uit eigen bakkerij natuurlijk. Kies jij een lekker broodje uit, of ga je voor een heerlijk stukje bananenbrood to go? Alles is biologisch en 100% natuurlijk, dus een betere start van je wandeling kun je niet hebben. Enne tip van mij: een zakje homemade granola voor je ontbijtje de volgende dag is echt een aanrader!

#2 Filya Indoor Garden

Vanaf Lekker Brood volg je de weg mee naar links en kom je al snel langs Filya Indoor Garden op de Fluwelen Burgwal. De naam verklapt het al een beetje, maar dit is dus letterlijk een soort urban jungle, maar dan gewoon binnen. De winkel is gevuld met mooie planten, potten en gave cadeaus. Ook als je op zoek bent naar advies of tips over hoe je bijvoorbeeld groene vingers kunt krijgen, dan word je enthousiast te woord gestaan door de medewerkers. Grote kans dat je met iets moois weer naar buiten loopt!

We lopen even een stukje terug naar waar we vandaan kwamen en slaan dan links af de Korte Poten op, via het Plein, over het Binnenhof. Dit is geen Haagse schat, maar natuurlijk wel een pareltje waar we trots op zijn. Misschien kom je hier wel een Minister tegen, dat kan gewoon! Wanneer je uit het Binnenhof komt, loop je over het Buitenhof langs de Hofvijver en steek je de weg over (pas op de trams!) naar de Plaats. Bij de winkelstraat loop je een klein stukje naar links en direct weer rechts de Papestraat in.

#3 Hug the Tea

Van al dat wandelen en genieten van al dat moois, krijg je natuurlijk ontzettende dorst. Maak daarom een tussenstop bij de zussen Claire en Lisa van Hug the Tea. Zij maken de lekkerste en gezondste groene matcha’s voor je – helemaal vanuit Japan. En nu je er toch bent, kun je je ook laten verwennen met lekkere zelfgemaakte matcha lekkernijen zoals cake, wafels en pannenkoeken. Eetse!

#4 Monastic Store

Als je de Papestraat uitloopt, sla je rechtsaf de Oude Molstraat in. Misschien wel de gezelligste straat van Den Haag. Hier vind je de leukste bruine kroegen, gezellige restaurantjes én een klooster. Je zou het niet zeggen als je erlangs loopt. Pas als je naar boven kijkt, zie je de prachtige glas in lood ramen. Naast een klooster, is er ook een kloosterbrouwerij (jaja, hier maken ze hun eigen Haagsche Broeder bier) en een kloosterwinkel. In die winkel koop je mooie kloosterproducten uit Franse en Nederlandse kloosters. Let wel even op wanneer je je bezoekje plant: de kloosterwinkel wordt volledig gerund door vrijwilligers en is niet altijd open.

Als je verder loopt door de Oude Molstraat, kom je nog langs onze Haagse schat Pastis (geopend vanaf 17:00 uur) waar je je eenvoudig in Parijs waant (goede stop voor de borrel straks) , maar we lopen eerst nog een stukje door. Aan het einde van de straat kun je rechtdoor gaan, dan kom je via een “geheime deur” uit in de Paleistuin. Zeker leuk om even een kijkje te nemen, maar ik stel voor dat we eerst gaan lunchen! We slaan de Molenstraat in en op het einde slaan we linksaf, waarmee we uitkomen op het Noordeinde. Je raadt het al, hier staat het werkpaleis van onze Koning. Zie je de vlag uit hangen boven op het dak? Dan is onze Koning aan het werk!

#5 SamSam Noordeinde

Als je het Noordeinde volgt, kom je bij SamSam Noordeinde. Een lief klein zaakje met een klein terrasje aan de voorzijde. Hier kun je lekker genieten van een welverdiende lunch. Heb je keuzestress van al dat lekkers wat op de kaart staat? Geen probleem, je kunt halve broodjes
bestellen zodat je niet hoeft te kiezen, ideaal!

Nog geen zere voeten en zin om te shoppen? Op het Noordeinde vind je zowel Made Conceptstore, voor de mooiste producten van enkel Haagse makers, als Couqou. Alleen het schattige steegje van Couqou is al de moeite waard en dan heb je binnen de mooie sieraden, meubels én toffe kleding nog niet eens gezien.

Geniet van deze fijne stadswandeling door ons mooie Den Haag!

Geschreven door

Daisy Mostert