Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Een gouden zet

Hier kan je terecht voor prachtige handgemaakte sieraden, maar ook voor reparaties, of het omsmelten van het goud van je oma. Echt een pareltje!

dinsdag 7 februari 2017

Haar eerste bijbaantje was in een kralenwinkel. Veertien jaar oud pas, maar de passie voor het maken van sieraden was geboren. Je creativiteit kwijt kunnen en tegelijkertijd in contact staan met klanten. Dat bleek voor Rose de ideale combi. Ze durfde toen nog niet te dromen dat deze passie zou resulteren in haar eigen zaak. Maak kennis met Pepita d’Oro, een atelier en winkel in één!

De passie die op 14 jarige leeftijd begon, zorgde ervoor dat Rose de opleiding tot goudsmid volgde. Eenmaal gestart wist zij het zeker: dit is wat ik het allerliefste doe! Op een zolderkamertje sieraden maken was niet genoeg voor dit ondernemende typetje, het was dan ook een kwestie van tijd totdat zij haar eigen winkel zou openen. En zo geschiedde. De enthousiaste, gepassioneerde Rose opende op 1 november Pepita d’Oro aan de Thomsonlaan. Er werd weken geklust, gezweet en opgebouwd. Het resultaat: een heerlijk licht pand waar je je welkom voelt. Prachtige handgemaakte sieraden, maar ook reparaties, of het omsmelten van het goud van je oma. Rose maakt simpelweg wat jij wil. Ook dat ene ontwerp wat je al heel lang thuis hebt liggen.

In haar winkel vind je naast haar eigen merk CHARLIEROSE en eigen sieraden ook een boel andere merkjes in de mooie vitrines. En weet je wat het leuke is? Alles wordt in het atelier zelf gemaakt. De werkbank met een scala aan gereedschappen (de meesten geërfd van haar oudtante die eveneens goudsmid was), neemt een prominente plek in in deze mooie winkel. Ik was ontzettend onder de indruk van de ambacht die zij uitvoert!

En alsof het nog niet leuk genoeg was: twee ambachten komen bij Pepita d’Oro bij elkaar sinds de prille samenwerking met bakkerij Victor Driessen. Het brood van deze bakkerij is een begrip in Den Haag en sinds kort op dinsdag en donderdag af te halen bij Rose in de winkel. Bijkomend voordeel: het ruikt er ook nog eens heerlijk naar vers brood.

Ik kan je alleen maar zeggen: neem snel een kijkje bij deze nieuwe Haagse schat!

Geschreven door

Marlies van der Kolk