Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Een ode aan de koffie

Een ode aan de koffie. Koffie verdient dat. Wat is jouw favoriete koffiemoment? Lees snel verder en misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete koffie variant of plek!

donderdag 2 juni 2022

Een ode aan de koffie. Waarom? Omdat als er iets een ode verdient, dan is het dat kopje koffie. Voor velen een hulpje om de dag net wat makkelijker op te starten, voor anderen hét excuus om even de deur uit te gaan en een werkpauze in te lassen. Genieten van een kleine, maar sterke espresso na het eten of kies je liever voor een spannende espresso martini. Wat jouw favoriete koffiemomentje ook is, een ode aan de koffie is op z’n plek. Daarom een blog helemaal gewijd aan dit drankje. Voor elk moment van de dag. Bij steeds een andere Haagse Schat. Want ook voor hen is koffie van levensbelang!

We starten de dag op met..

Ja, waar sta jij je dag mee op eigenlijk? Tag ons in jouw #Haagskoffiemomentje, want daar zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar. Start jij jouw dag het liefste thuis op met de perfecte espresso? Laat dan nu alles vallen en surf naar de website van Brute Bonen. Deze mannen hebben de zoektocht naar de perfecte espresso voor jou gedaan. Of ze de perfecte espresso hebben gevonden? Dat mag jij zelf bepalen. Bestel een proefpakketje en laat die koffie-smaak-papillen de rest doen.

De eerste cappuccino van de dag!

Als ik ergens naar uit kan kijken op mijn vrije dag, is het wel mijn eerste cappuccinotje. Gewoon alles aan dit moment is fijn. De geur van de koffie, het even ergens rustig zitten en genieten, dat eerste slokje schuim en met een beetje geluk, krijg je er ook nog één met geweldige latte art. Mijn favo plekjes, zijn niet geheel toevallig, de plekjes waar het Roast Factory bord uithangt. Gelukkig denken een heel aantal Haagse schatten daar net zo over! Zo vind je deze lekkere bakkies bij Foam, Fleur’s, Lola’s, The Shore, Buitenontbijtjes, Proefboutique en de Sushimeisjes. Genoeg heerlijke plekjes waar je kan genieten van de lekkerste cappuccino’s en een heerlijke omgeving.

Een kleine opkrikker

Zo aan het einde van de middag, als de werkdag er bijna op zit, kan ik wel weer een stevige espresso gebruiken. Zeker als die espresso’s nog net een beetje anders zijn. Dit zorgt ervoor dat je weer helemaal awake bent, zo aan het einde van de dag. Bij Capriole Café weten ze maar al te goed wat er allemaal kan met dit heerlijke goedje. Espresso met steranijs of om het nog wat spannender te maken, een espresso met een heet pepertje! Maar ook de cappuccino’s maken ze hier nog specialer, zoals de cappuccino brûlée en wat dacht je van ijscappuccino met likeur 43?! Ik weet zeker dat de rest van de dag zo een makkie wordt!

Een spetterend einde

Hoe ik mijn koffiedag het liefste afsluit? Natuurlijk met hét drankje van dit moment; de espresso martini! Een perfect drankje na een avondje gezellig tafelen. Maar ook zeker het drankje om een hele gezellige avond juist mee te beginnen! Gelukkig weten de meeste restaurants heel goed hoe ze deze geweldige cocktail moeten maken. Bij Pastis en Café Capriole weet ik uit eigen ervaring dat ze dit drankje perfect shaken! Bij Suiderstrand kan je het als toetje bestellen, maar dan in de frozen variant. Ik moet jullie in alle eerlijkheid bekennen, dat ik deze nog niet heb geproefd. Maar je snap dat deze op zeer korte termijn op de planning staat!

Zelf aan de slag

Vind jij koffie ontzettend lekker? Maar wil je er eigenlijk nog meer mee doen, dan hebben we goed nieuws! Bij Café Capriole hebben ze namelijk weer koffie workshops! Leer alles over koffiebonen, hoe jezelf een perfecte espresso of cappuccino kan maken en ga aan de slag met latte art. Ze bieden verschillende workshops aan, dus bekijk het aanbod hier en meld je aan!

Een ode aan de koffie, helemaal terecht toch?!

Geschreven door

Renee Dekkers