Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Every blonde needs a brunette – en andersom!

Soms hoor je van die verhalen die 'too good to be true' lijken, maar dat niet blijken te zijn. Lees hier het verhaal van Cila van NOOK & Loes van Scandinavian Vintage. 

dinsdag 11 mei 2021

Loes (de blonde dame op de foto!) is blij dat ze Cila (de brunette!) is tegengekomen want hiermee is haar droom uitgekomen. Cila daarentegen, ziet Loes als een geschenk uit de hemel dat precies op het juiste moment verscheen. Waarom het zo heeft moeten zijn dat deze twee enthousiaste dames op elkaars pad kwamen, lees je in deze blog!

Loes

We beginnen even bij Loes! Loes heeft altijd in de zakelijke dienstverlening gewerkt, maar na een periode van wisselende werkgevers bleek ze niet op haar plek te zitten. Ze besloot (midden in de coronapandemie, hoe stoer!), haar baan op te zeggen en alleen nog maar dingen te doen die ze écht leuk vindt. Ze kwam er achter dat ze graag met haar handen werkte.

Het begon met één Scandinavisch kastje via Marktplaats, wat Loes restaureerde en weer doorverkocht via hetzelfde platform. Binnen de kortste keren stond haar hele tuin & woonkamer vol met kastjes die veel liefde en aandacht van Loes kregen. Toen haar dochtertje, toen 9 maanden, met een papiertje een kastje begon “te schuren” was dit een teken om op zoek te gaan naar een eigen werkplek, want inmiddels durfde ze wel te zeggen dat ze haar passie had gevonden. En die eigen werkplek? Die vond ze! In de oude pand van V&D aan de Leyweg (Pand Zuidwest) heeft Loes nu haar loods, waar ze ongestoord haar ei kwijt kan. Hier restaureert ze het ene na het andere kastje dat ze zowel via Marktplaats, via Instagram als in de loods zelf verkoopt. Inmiddels heeft ze ook een loods in Engeland en laat ze maar liefst dertig kasten per keer naar Nederland komen. Dat die Loes een stoere chick is, dat is zeker. Zij is gewoon haar eerste lading kasten uit Engeland zelf gaan ophalen met haar vader. Gewoon met een vrachtwagen. Geweldig toch! Oh en ze is dus pas bezig sinds januari 2020 en dit lijkt nog maar het begin!

Maar.. hoe is ze dan bij NOOK Gallery terecht gekomen? Loes droomde van een eigen winkel, het liefst zo eentje die op NOOK lijkt! Dat was wat Loes altijd dacht als ze langs NOOK fietste. Vorig jaar is ze gewoon eens binnen gestapt om te oriënteren. Hoe is het om een eigen winkel te hebben? Hoeveel kost het? Hoe werkt het? Al deze vragen werden op Cila afgevuurd!

Cila

En dan komen we bij Cila. Vanuit de overtuiging dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn, opende, de van origine Portugese, Cila eind 2019 haar mooie galerie NOOK in de Weimarstraat. Eerst met een compagnon, zodat ze ook nog tijd over hield voor haar andere ambities. Toen haar compagnon een ander pad besloot te bewandelen, had Cila eigenlijk het idee om te stoppen met haar winkel, want fulltime in de winkel staan – zag zij niet zitten. Met pijn in haar hart weliswaar, want ze wilde haar kunstenaars niet teleurstellen. Ze heeft een mooi avontuur gehad met de winkel, maar time to move on, was haar gedachte. De makelaar was gebeld en vrienden stonden klaar om de winkel leeg te halen.

En daar was Loes! Loes stelde voor om een samenwerking aan te gaan, wat voor Cila voelde als een geschenk uit de hemel. Op deze manier had Loes haar winkel en Cila haar tijd voor haar andere projecten! Win-win dus!

En het resultaat? Een toffe shop-in-shop winkel gemixt met kunst, toffe Portugese spullen en prachtige, door Loes gerestaureerde meubels!

Neem gerust een kijkje, het mag eindelijk weer!

Haagse Schatten

Op social media


Geschreven door

Daisy Mostert