Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

From bean to bar

The Chocolate Shop, de meest duurzame chocoladewinkel van Europa. Bijzondere repen, bonbons, en ook de plek voor een met liefde gezet bakkie.

woensdag 13 februari 2019

Soms heb je van die kleine geluksmomentjes. Momenten waarop je beseft dat geluk soms een heel tastbaar iets is en helemaal niets groots hoeft te zijn. Zo’n gevoel bekroop mij vanmiddag na een bezoekje aan Haagse schat The Chocolate Shop. Met een grote glimlach liep ik in het zonnetje terug naar huis. Ook zo’n moment beleven? Maak in deze blog kennis met dit bijzondere winkeltje in de Vruchtenbuurt.

Al nippend aan mijn mega lekkere (en dit is een soort van understatement) vegan hot chocolate met 70% pure chocolade uit Tanzania, luisterde ik naar de bevlogen ondernemer Ray. The Chocolate Shop is een kleine winkel, maar toch kijk ik mijn ogen weer uit. Bijzondere repen, schitterende bonbons en een plek waar je dus een met liefde gezet bakkie thee, koffie of warme choco kunt drinken. Een winkel aan huis in de duurzame wijk De Groene Mient. De meest duurzame chocoladewinkel van Europa bevindt zich gewoon in ons mooie Den Haag!

Sinds 2017 vind je dit bijzondere winkeltje aan het fietspad langs De Mient. Eigenaren Sanna en Ray waren ervan overtuigd dat ze ook met iets kleins impact kunnen maken. Ze willen mensen chocolade laten snappen. Laten zien waar de cacao vandaan komt, hoe de chocolade gemaakt wordt en mensen vooral ook laten proeven hoe lekker chocolade kan zijn. Dat doen ze overigens niet alleen in de winkel of tijdens de tastings die ze regelmatig, vaak samen met lokale partners, organiseren. Nee, ook het Haagse onderwijs gaat bij ze op ‘chocolade les’. Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs leren waar de chocolade vandaan komt (en nee, da’s niet uit de fabriek!) en krijgen inzicht in het principe ‘from bean to bar’. Van alle chocolade die in het winkeltje verkocht wordt is namelijk volledig transparant en traceerbaar waar deze vandaan komt. Tof toch?

Lijkt zo’n tasting jou wel iets? Houd dan de Facebook pagina van The Chocolate Shop goed in de gaten en laat je verrassen door bijzondere combi’s: bier en chocolade, kaas en chocolade!

Geschreven door

Marlies van der Kolk